iPhone 13 Pro

O. Zo. Pro.

 • Een camera­systeem met drastisch meer power.
 • Een display dat zo snel reageert dat alles weer nieuw voelt.
 • De snelste smartphone-chip ter wereld.
 • Uitzonderlijk robuust.
 • En een grote sprong vooruit in batterijduur.

Design

Super Retina XDR-display1 met ProMotion

iPhone 13 Pro Max

6,7"

iPhone 13 Pro

6,1"

Kies een uitvoering

iPhone 13 Pro in Alpengroen, Grafiet, goud, zilver en Sierra Blue Alpengroen, zilver, goud, grafiet en Sierra Blue

Roestvrij chirurgisch staal

Ceramic Shield, sterker dan welk smartphone-glas ook

Toonaangevende waterbestendigheid volgens IP68-norm2

Camerasysteem

Ons pro-camera­systeem krijgt de grootste upgrade ooit. Met next‑level hardware waarmee je zoveel meer detail vastlegt. Super­intelligente software waarmee je op nieuwe manieren fotografeert en filmt. En een duizeling­wekkend snelle chip die het allemaal mogelijk maakt. Je foto’s en video’s zien er beter uit dan ooit.

Macro

Wow.

Macrofotografie nu op iPhone.

Dankzij de opnieuw ontworpen lens en de krachtige autofocus kan de nieuwe ultragroothoek­­camera al scherpstellen op een afstand van maar 2 cm. Zo breng je zelfs de kleinste details spectaculair in beeld. Maak van een blad abstracte kunst. Bekijk de haren van een rups. En maak een dauwdruppel enorm. Ontdek de pracht van klein.

Macrovideo, iemand?

Macrofoto’s zijn nog maar het begin. Je kunt namelijk ook macrovideo’s maken, met slo‑mo en timelapse. Laat je betoveren.

Weinig licht

De nacht
wacht.

iPhone 13 Pro is gemaakt voor foto’s bij weinig licht. De groothoek­camera heeft een groter diafragma en onze grootste sensor tot nu toe. En hij maakt gebruik van de LiDAR-scanner voor portretten in de Nachtmodus. De ultragroothoek­­camera beschikt over een veel groter diafragma, een snellere sensor en een gloednieuwe autofocus. En de telelens­camera kun je nu gebruiken in de Nachtmodus.

De groothoekcamera vangt tot 2,2x meer licht op voor betere foto’s en video’s

De ultragroothoek­­camera vangt 92% meer licht op voor betere foto’s en video’s

Nachtmodus nu op alle camera’s

Scherpere foto’s en video’s met meer detail in elk soort licht

Optische zoom

Meer
zoom?
Bam.

De nieuwe telelens­camera heeft een brandpunts­­afstand van 77 mm en 3x optische zoom. Ideaal voor klassieke portretten of voor helderdere foto’s en video’s van een afstand. Voor onderwerpen die dichterbij zijn gebruik je de Portretmodus, waarin je het bokeh-effect zelf kunt regelen en belichtings­­effecten van studio­kwaliteit kunt toevoegen.

 • 3x optische zoom op de telelens­camera voor close‑ups van nog dichterbij
 • 6x optische zoom in het hele systeem om meer in beeld te krijgen dan ooit

Filmmodus

Verleg de focus.
Voeg drama toe.

Dit is Filmmodus.

Nu kun je met iPhone video’s maken met kleine scherpte­diepte en soepele focus­overgangen van het ene onderwerp naar het andere. In de Filmmodus wordt automatisch de focus verlegd wanneer een nieuw onderwerp prominent in beeld komt. Zo kun je veel creatiever filmen. En als je de focus of het bokeh-effect wilt aanpassen, kun je dat ook achteraf nog doen. We zijn heel benieuwd wat je er allemaal mee gaat doen.

 • De enige smartphone waarmee je het scherptediepte-effect achteraf kunt aanpassen
 • Maak video’s in de Filmmodus met de groothoek-, telelens- of TrueDepth-camera
 • Filmmodus ondersteunt Dolby Vision HDR

Ontdek hoe je camera is omgeschoold tot filmmaker.

Om Filmmodus op iPhone mogelijk te maken, hebben we goed gekeken hoe de beste filmmakers door middel van focus meer drama en emotie aan hun verhaal toevoegen.

Bij filmshoots in Hollywood is er voor het effectief toepassen van focus een heel team aan experts nodig. Denk bijvoorbeeld aan een camera­regisseur, die bepaalt wat er scherp in beeld moet zijn en wanneer dat verandert. En een focus puller, die zorgt dat de overgang soepel verloopt, de timing perfect is en de onderwerpen haarscherp in beeld komen.

Om dit allemaal op iPhone te automatiseren, was dus een enorme klus.

Eerst hebben we hoogwaardige diepte­gegevens gegenereerd waarmee Filmmodus de exacte afstand kan berekenen tot de personen, plaatsen en huisdieren in het beeld. En omdat het om video gaat, hebben we die diepte­gegevens constant nodig – met 30 beelden per seconde.

We hebben ook de Neural Engine getraind om te werk te gaan zoals de experts dat doen. Die kan nu razendsnel bepalen waar de focus op moet liggen, en voor soepele over­gangen zorgen als de focus verandert. En als jij de regie wilt overnemen, kun je altijd zelf de focus aanpassen. Tijdens het filmen of achteraf.

Er komt zoveel rekenkracht bij kijken dat we een chip nodig hadden die het werk aankon. De A15 Bionic.

De rekenkracht die nodig is voor de machine learning-algoritmen, het veranderen van de autofocus, handmatige focus­veranderingen en het bewerken van elk beeld in Dolby Vision (allemaal in real time) is onvoorstelbaar.

Alsof je een complete filmstudio op zak hebt.

Fotografische stijlen.

Stel je camera in
op je
eigen stijl.

Nieuw:
Fotografische stijlen.

Fotografische stijlen passen automatisch de instellingen van jouw voorkeur toe op foto’s. En de lucht en huidtinten blijven er natuurlijk uitzien, wat bij het gebruik van filters niet het geval is. Kies een stijl van Apple (‘Levendig’, ‘Rijk contrast’, ‘Warm’ of ‘Koel’) en pas ’m naar wens verder aan. Je hoeft je stijl maar één keer in te stellen om elke keer je favoriete look te krijgen.

 • Ons geavanceerde systeem voor beeldgegevens rendert je eigen stijl in real time
Tint
Als je deze instelling verhoogt, worden kleuren helderder en levendiger. Als je dit verlaagt, krijg je diepere schaduwen en meer contrast.
Warmte
Meer warmte zorgt voor lichte gouden tinten. Met minder warmte zie je meer blauwe tinten.

ProRes

De 

shoot.
De 

montage.
De 

première.

Alles in ProRes.

 • De eerste smartphone voor een profes­sionele workflow, waarmee je kunt opnemen en editen in ProRes of Dolby Vision

Dankzij de hoge kleurgetrouwheid en lage compressie van ProRes kun je overal uitzendklare content opnemen, editen en delen. Zo kun je een project in ProRes helemaal op je iPhone afwerken. Of natuurlijk je ProRes-video’s van je iPhone overzetten naar Final Cut Pro op je Mac.

Ieder shot een
technologisch hoogstandje.

Slimme HDR 4 perfectioneert ieder deel van het beeld.

De machinelearning in de Neural Engine is zo krachtig dat Slimme HDR 4 nu afzonderlijke bewerkingen kan uitvoeren voor meerdere personen op een foto. Onze software en beeldsignaal­processor verfijnen automatisch het contrast, de belichting en de huidtinten voor elke persoon, waardoor iedereen er altijd geweldig uitziet.

Deep Fusion analyseert iedere pixel van meerdere belichtingen.

Voor foto’s bij minder licht is er Deep Fusion. Hiermee worden meerdere belichtingen pixel voor pixel geanalyseerd met behulp van de Neural Engine, waarna de beste delen worden samengevoegd. Dit zorgt voor ongekend veel detail, waardoor zelfs de meest subtiele texturen in je foto’s zichtbaar worden.

Even inzoomen op de cam­era’s.

Telelens

 • Brandpuntsafstand 77 mm
 • 3x optische zoom
 • Diafragma ƒ/2.8
 • Focus Pixels
 • Lens met 6 elementen
 • Optische beeld­stabilisatie

Ultragroothoek

 • Brandpuntsafstand 13 mm
 • Diafragma ƒ/1.8
 • Snellere sensor
 • Focus Pixels
 • Lens met 6 elementen

Groothoek

 • Brandpuntsafstand 26 mm
 • 1,9‑μm pixels
 • Diafragma ƒ/1.5
 • 100% Focus Pixels
 • Lens met 7 elementen
 • Optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving

Onze drie krachtigste camera’s ooit

TrueDepth-camera

Het TrueDepth-camera­systeem is ook een echte pro. Met:

 • Filmmodus
 • Fotografische stijlen
 • ProRes-video-opnames
 • Dolby Vision HDR-opnames
 • Portretmodus
 • Selfies in Nachtmodus
 • Smart HDR 4
 • Deep Fusion
 • en nog veel meer

Geen wonder

dat je

selfies er

zo goed

uitzien.

 • A15 Bionic en de True Depth-camera zijn ook de kracht achter Face ID, de veiligste gezichts­authenticatie in een smartphone

Opslag

Tot

1 TB

aan opslag, meer dan genoeg voor al die foto’s en video’s

Display

Hallo, ProMotion.

Het display met 120 Hz adaptieve refresh-rate verandert alles.

Het nieuwe Super Retina XDR-display met ProMotion ververst het beeld met 10 tot 120 beelden per seconde, en alle snelheden daartussenin. Met intelligente technologie wordt deze refresh-rate opgeschroefd als je van waanzinnige graphics geniet en verlaagd als je al die power niet nodig hebt, zodat de batterij langer meegaat. De refresh-rate wordt zelfs aangepast aan de snelheid waarmee je je vinger beweegt wanneer je scrolt. Zoiets heb je nog nooit meegemaakt.

 • iOS 15 is geoptimaliseerd voor ProMotion, dus alles wat je doet voelt ongelooflijk soepel

Serieus gamen.

iPhone 13 Pro is ideaal voor fanatieke gamers, dankzij het vermogen van het display om te refreshen tot 120 Hz, in combinatie met de fantastische grafische prestaties van de nieuwe 5‑core GPU op de A15 Bionic-chip.

  Tot 25% helderder in de buitenlucht waardoor alles er in de zon nog levendiger uitziet
  Speciale OLED-technologie voor een display met een torenhoge resolutie en spetterende kleuren, van rand tot rand
  Tot 1200 nits piekhelderheid voor je HDR‑foto’s en -films
  Nog groter beeldoppervlak dankzij het kleinere TrueDepth-camera­systeem
  Natuurlijke kleuren zodat alles er levensecht uitziet
  Schitterend contrast en hoge resolutie voor diepe zwarttinten, heldere wittinten, ongelooflijk detail en haarscherpe tekst

Ontdek waarom je batterij fan is van ProMotion.

Een display dat het beeld elke seconde 120 keer ververst, heeft veel stroom nodig. Maar die snelheid hoef je niet altijd te hebben.

Als je efficiënter wilt zijn, zou je voor bepaalde soorten content een standaard frame-rate kunnen instellen. Bijvoorbeeld 10 bps voor een boek en 120 bps voor een game. Het probleem hiermee is alleen dat frame-rates altijd veranderen. Als een game in een menuscherm teruggaat naar 30 bps terwijl het display blijft doorgaan op 120 bps, is dat zonde van de batterij omdat je van die hogere frame-rate niks merkt.

Wij vinden de batterijduur te belangrijk om te verspillen aan ongebruikte beelden. Daarom hebben we een intelligentere oplossing ontwikkeld. Eentje die zich kan aanpassen aan alsmaar veranderende frame-rates.

ProMotion hoef je niet in te stellen. De refresh-rate hangt gewoon af van wat er op het scherm gebeurt. Als je game terugvalt naar 30 bps, zakt ProMotion ook naar 30 bps. Als je een video kijkt die met 24 bps is opgenomen, wordt die ook met 24 bps afgespeeld. Dit verbruikt een stuk minder energie.

Met ProMotion lijkt het net alsof je code door het scherm heen kunt voelen.

We hebben ook gedacht aan de snelheid waarmee je je vinger beweegt bij het scrollen, swipen of knijpen. De snelheid van je vinger bepaalt nu de snelheid van elke beweging. Met 120 Hz lijkt het in iOS 15 net alsof de interface aan je vinger vastzit. Zo snel is hij. Maar ook dan maakt ProMotion alleen gebruik van 120 Hz op het moment dat je de impact ervan voelt.

Het was natuurlijk veel makkelijker geweest om een 120‑Hz iPhone te produceren zonder te letten op batterij­duur. Maar bij Apple denken we anders. We wilden zorgen voor hoge frame-rates wanneer je die nodig hebt, en je tegelijkertijd langer van de batterij laten genieten.

A15 Bionic

Pure Pro-power.

A15 Bionic is de snelste smartphone-chip ter wereld.

  Gloednieuwe 5‑core GPU levert snellere graphics voor levensechte games, geavanceerde camerafeatures en nog veel meer
  Nieuwe performance- en efficiency-cores in de CPU kunnen de meest complexe taken aan, zonder dat de batterij­duur eronder lijdt
  Supersnelle Neural Engine voert tot 15,8 biljoen bewerkingen per seconde uit voor features als Filmmodus, Slimme HDR 4 en nog veel meer
  Geavanceerde beeldsignaal­processor gaat nog een stap verder in ruisreductie en tonemapping
  Secure Enclave beschermt persoonlijke informatie, zoals je Face ID-gegevens, contact­personen en nog veel meer
  Verwerking op het device zorgt dat je vragen aan Siri en de manier waarop je Livetekst gebruikt privé blijven

Ontdek waarom samen­werking de kracht van A15 Bionic is.

Ieder jaar weer verleggen we met onze iPhone-chips de grenzen van wat een smartphone allemaal kan. Een belangrijke reden hiervoor is dat we ver vooruit kijken en onze teams efficiënt laten samen­werken, op een manier die bij andere bedrijven niet mogelijk is.

Dankzij integratie tussen onze teams zorgen we voor features die op geen enkele andere smartphone mogelijk zijn.

Zo zorgen we voor features als ProMotion, waar jaren planning aan voorafgaan. Ons chip-team was zich volledig bewust van wat de teams van de display­hardware, de display­software en het besturings­­systeem allemaal voor ogen hadden. Vervolgens hebben ze hiermee rekening gehouden bij de ontwikkeling van de A15 Bionic-chip.

Zo hebben we de display-engine volledig vernieuwd zodat die een variabele frame-rate aankan, en het systeem zo ontworpen dat ProMotion ten volle gebruik kan maken van de verbluffende graphics en efficiëntie van de nieuwe 5‑core GPU.

Daarna hebben de teams van de displaysoftware en iOS bepaald waar al die snelheid de grootste impact zou hebben, en waar ze de refresh-rate konden optimaliseren om stroom­verbruik te verminderen.

Het unieke aan Apple is dat we niet zomaar een supersnelle chip maken en er dan features omheen bouwen. We bedenken eerst iets dat we jou willen laten ervaren, en dan doen we er samen alles aan om dat te realiseren.

Batterij

iPhone 13 Pro Max heeft

de langste batterijduur ooit voor iPhone.

 • Tot 2,5 uur extra batterijduur op iPhone 13 Pro Max3
 • Tot 1,5 uur extra batterijduur op iPhone 13 Pro3

Voeg een MagSafe-oplader toe om sneller draadloos op te laden.

5G

5G op iPhone. Ongeëvenaard.

De wereld is aan het overstappen op 5G. Daarmee gaat alles veel sneller, van downloaden tot streamen. Met 5G kun je zelfs veeleisende multiplayer-games spelen, AR‑video’s delen en nog veel meer. En als je al die snelheid niet nodig hebt, past iPhone het batterij­­gebruik daar automatisch slim op aan.4

 • Meer 5G-banden voor 5G‑snelheden
  op meer plekken

iOS 15

In contact.
In het moment.

Met iOS 15 kun je het FaceTime-gesprek door laten gaan terwijl je films of muziek deelt, of wat er ook maar op je scherm te zien is. Je concentreren wordt makkelijker, want je kunt alle meldingen die niet relevant zijn voor wat je aan het doen bent tijdelijk uitschakelen. En je kunt nu van alles doen met tekst in foto’s, zoals mailtjes sturen, bellen, een route­beschrijving opzoeken en meer.

Lees meer over iOS 15

Privacy is standaard.

Met iPhone heb je je persoonlijke gegevens zelf in de hand. Als je bijvoorbeeld aan het browsen bent, helpt Safari met intelligente technologie voorkomen dat trackers een profiel van je samenstellen. En van de trackers die Safari tegenhoudt, krijg je een overzicht in je privacyrapport. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Lees meer over Apple en privacy

Beter voor de planeet.

Onze Stores, kantoren en data­centers zijn al helemaal CO₂-neutraal. Uiterlijk 2030 zijn al onze producten dat ook, en daarmee ook jouw CO₂-voetafdruk als je ze gebruikt. En vanaf dit jaar doen we geen plastic meer om de verpakkingen van iPhone 13 en iPhone 13 Pro. Dat scheelt 600 ton plastic.


Lees meer over Apple en het milieu

Overstappen op iPhone

Overstappen op iPhone is supersimpel.

Meer informatie

Een iPhone

vol fun.

Stream nummers, albums en speciaal samen­gestelde playlists. Kijk de series waar iedereen over praat. Ontdek spannende nieuwe games. Met de services van Apple heb je alles binnen handbereik, en Apple One voegt ze allemaal samen tot één overzichtelijk abonnement.

Lees meer over Apple One

Magie. In veelvoud.

Je geniet nog veel meer van iPhone als je die samen met een Mac, iPad of Apple Watch gebruikt. Alles werkt meteen naadloos met elkaar samen. Een telefoontje beantwoord je gewoon met wat je bij de hand hebt. Foto’s die je met je iPhone maakt verschijnen direct op je Mac. En je berichten vind je altijd terug op al je devices. Simpel.

AR

Moet je zien.

Accessoires

Moet je hebben.

AirPods

Kies je perfecte iPhone-accessoire en maak het helemaal van jou met een gratis inscriptie. Alleen bij Apple.

AirTag

Maak er eentje vast aan je sleutels. Stop er eentje in je tas. Iets kwijt? Je vindt je spullen zo weer terug in de ‘Zoek mijn’‑app.

MagSafe

Magnetische hoesjes, kaart­houders of beide. Een kwestie van klikken. En draadloos opladen gaat nog sneller.

Shop alle iPhone-accessoires

Ruil je smartphone in voor een tegoed.

Met Apple Trade In kun je korting krijgen op een nieuwe iPhone als je een in aanmerking komende smartphone inruilt.5 Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Een betere plek om iPhone te kopen is er niet. We weten alles over providers, betalings­mogelijkheden en meer. En we kunnen je alles duidelijk uitleggen.

Meer informatie