camerasymbool

Ons meest geavanceerde
dual camera-systeem ooit.

duurzaamheidssymbool

Ongekend sterk.
Van rand tot rand.

chipsymbool

Een razendsnelle chip waarmee alles nog sneller gaat.

batterijsymbool

Een grote sprong vooruit in batterij­duur waar je elke dag plezier van hebt.

Design

Camera

Hoe we die enorme camera-upgrade erin kregen?

Door dwars te denken

Door dwars te denken

We hebben de architectuur totaal vernieuwd en de lenzen 45 graden gedraaid. Zo konden we er ons beste dual camera-systeem ooit in plaatsen, compleet met groothoek­camera met de grootste sensor tot nu toe. Daardoor ontstond ook ruimte voor onze optische beeld­­­­­stabilisatie met sensor­­verschuiving. Bovendien kreeg de ultragroothoek­­­camera een snellere sensor.

De nieuwe ultragroothoek­camera laat meer detail zien in de donkere delen van je foto’s

De nieuwe groothoek­camera legt 47% meer licht vast voor betere foto’s en video’s

De nieuwe optische beeld­­­­stabilisatie met sensor­­­verschuiving zorgt voor minder bewogen foto’s, zelfs als jij beweegt

Past zelfs in
iPhone 13 mini

Filmmodus

iPhone ging naar de filmschool. Zo hoef jij niet te gaan.

Nu in première:
Filmmodus

Filmmakers verplaatsen de focus in beeld vaak van het ene onderwerp naar het andere om zo de aandacht van de kijker vast te houden. Nu kun je met iPhone heel gemakkelijk ook deze techniek gebruiken.

Filmmodus verlegt automatisch de focus en creëert prachtige scherpte­diepte-effecten

Begin met filmen en Filmmodus legt de focus op je onderwerp. Alles daaromheen wordt stijlvol onscherp in beeld gebracht.

Wanneer een nieuw onderwerp prominent in beeld komt, wordt automatisch de focus verlegd. Zo maak je moeiteloos prachtige video’s die eruitzien alsof ze recht uit de bioscoop komen.

Je kunt zelfs achteraf de scherpte­diepte aanpassen

Wil je na het filmen nog de focus veranderen of de scherpte­diepte aanpassen? Dat kan ook. Op iPhone hoef je daar maar een paar keer voor te tikken of te swipen. Zelfs profes­sionele film­­­camera’s kunnen dat niet.

Neem met Filmmodus op
in Dolby Vision HDR

Camera-galerie

Geweldige foto’s maken zonder een vinger uit te steken.

Vooruit, één
vinger dan.

Fotografische stijlen

Een camera
met je
eigen stijl.

Nieuw:
Fotografische
stijlen

Fotografische stijlen: slim genoeg om kleuren te versterken of te verzachten en tegelijk huidtinten natuurlijk te houden

Fotografische stijlen geven je foto’s een persoonlijk tintje. Specifieke delen van een foto worden aangepast, zonder de huidtinten te veranderen. Dat is bij filters niet het geval.

Kies ‘Levendig’ om een foto feller en kleurrijker te maken, ‘Rijk contrast’ om kleuren dieper te maken en schaduwen donkerder, en ‘Warm’ of ‘Koel’ om goudkleurige of juist blauwe tinten meer naar voren te halen. Alles voor de perfecte look.

Foto van een persoon. Gefotografeerd in de stijl ‘Levendig’.
Foto van een persoon. Gefotografeerd in de stijl ‘Levendig’.
Foto van een persoon. Gefotografeerd in de stijl ‘Levendig’.

Stel je stijl in, zoals ‘Rijk contrast’ of ‘Levendig’, en je foto’s krijgen automatisch die look

TrueDepth‑camera

De camera aan
de voorkant

speelt graag
de hoofdrol.

Het TrueDepth-camera­systeem heeft al je favoriete features van de camera’s aan de achterkant:

 • Filmmodus
 • Fotografische stijlen
 • Dolby Vision HDR-opnames
 • Portretmodus
 • Selfies in Nachtmodus
 • Smart HDR 4
 • Deep Fusion
 • en nog veel meer

voor een nieuwe
generatie selfies.

A15 Bionic en de TrueDepth-camera zijn ook de kracht achter Face ID, de veiligste gezichts­authenticatie in een smartphone

Selfie, genomen met de TrueDepth-camera op een iPhone 13.

2x zoveel opslag

iPhone 13 is verkrijgbaar vanaf 128 GB opslag voor al je foto’s en video’s

Foto’s-app op een iPhone, waarin de Fotobibliotheek te zien is.

Display

SuperkleurigpixelprachtigXDReusachtig.

Super Retina XDR-display

Superhelder

Ons OLED-display is nu 28% helderder: tot wel 800 nits. Zo is je scherm beter te zien in de volle zon. En voor HDR-content ligt de piek­­helderheid nog steeds op 1200 nits. Je ziet dus diepe zwart­tinten, heldere wit­tinten en alle fonkelende kleuren daartussenin. En toch is het display energiezuiniger dan ooit.

Superkleurrijk

iPhone 13 heeft een brede kleur­­weergave die overeenkomt met die van een bioscoop, voor kleuren zoals film­makers ze bedoeld hebben. En dankzij de accurate kleuren ziet alles er opvallend natuurlijk uit.

Superscherp

Het Super Retina XDR-display heeft een ongekend hoge pixel­dichtheid. Alles wat je op je scherm ziet (foto’s, video’s, tekst), zie je dus extra scherp. En omdat de TrueDepth-camera nu kleiner is, biedt het display nog meer ruimte.

Batterij

Een 
doorbraak
voor debatterij

Tot 2,5 uur langere batterij­duur op iPhone 13.
Tot 1,5 uur langere batterij­duur op iPhone 13 mini.3

A15 Bionic-chip

Verhoogt je snelheid

A15 Bionic-chip

Verbetert je camera

A15 Bionic-chip

Verlengt je batterijduur

A15 Bionic-chip

Verzekert je privacy

A15 Bionic-chip

Verandert alles

De razendsnelle A15 Bionic is de drijvende kracht achter Filmmodus, Fotografische stijlen, Livetekst, en meer. De Secure Enclave vergrendelt persoonlijke informatie zoals je Face ID-gegevens en je contacten. En de chip is efficiënter, voor een langere batterijduur.

 • Snelste CPU
  in een smartphone
 • Indrukwekkende
  grafische prestaties
 • Superslimme Neural Engine voor features als de Filmmodus

De razendsnelle A15 Bionic is de drijvende kracht achter Filmmodus, Fotografische stijlen, Livetekst, en meer. De Secure Enclave vergrendelt persoonlijke informatie zoals je Face ID-gegevens en je contacten. En de chip is efficiënter, voor een langere batterijduur.

 • Snelste CPU
  in een smartphone
 • Indrukwekkende
  grafische prestaties
 • Superslimme Neural Engine voor features als de Filmmodus

De meeste 5G-banden in een smartphone, voor 5G op meer plekken

5G op iPhone. Ongeëvenaard.

De wereld is aan het overstappen op 5G. Daarmee gaat alles veel sneller, van streamen tot downloaden. Met 5G kun je zelfs veeleisende multiplayer-games spelen, AR‑video’s delen en nog veel meer. En als je al die snelheid niet nodig hebt, past iPhone het batterij­­­gebruik daar automatisch slim op aan.4

Meer 5G‑banden voor 5G‑snelheden op meer plekken

iOS 15

In contact. In het moment.

Met iOS 15 kun je het FaceTime-gesprek door laten gaan terwijl je films of muziek deelt, of wat er ook maar op je scherm te zien is. Je concentreren wordt makkelijker, want je kunt alle meldingen die niet relevant zijn voor wat je aan het doen bent tijdelijk uitschakelen. En je kunt nu van alles doen met tekst in foto’s, zoals mailtjes sturen, bellen, een route­­beschrijving opzoeken en meer.

Lees meer over iOS 15

Privacy

Privacy is standaard.

Met iPhone heb je je persoonlijke gegevens zelf in de hand. Als je bijvoorbeeld aan het browsen bent, helpt Safari met intelligente technologie voorkomen dat trackers een profiel van je samenstellen. En van de trackers die Safari tegenhoudt, krijg je een overzicht in je privacyrapport. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Lees meer over Apple en privacy

Milieu

Beter voor
de planeet.

Onze Stores, kantoren en data­centers zijn al helemaal CO₂-neutraal. Uiterlijk 2030 zijn al onze producten dat ook, en daarmee ook jouw CO₂-voetafdruk als je ze gebruikt. En vanaf dit jaar doen we geen plastic meer om de verpakkingen van iPhone 13 en iPhone 13 Pro. Dat scheelt 600 ton plastic.


Lees meer over Apple en het milieu

Een iPhone vol fun.

Stream nummers, albums en speciaal samen­gestelde playlists. Kijk de series waar iedereen over praat. Ontdek spannende nieuwe games. Met de services van Apple heb je alles binnen handbereik, en Apple One voegt ze allemaal samen tot één handig abonnement.

Lees meer over Apple One

Magie. In veelvoud.

Je geniet nog veel meer van iPhone als je die samen met een Mac, iPad of Apple Watch gebruikt. Alles werkt meteen naadloos met elkaar samen. Een telefoontje beantwoord je gewoon met wat je bij de hand hebt. Foto’s die je met je iPhone maakt verschijnen direct op je Mac. En je berichten vind je altijd terug op al je devices. Simpel.

AR

Moet je zien.

Accessoires

Moet je hebben.

AirPods

Kies je perfecte iPhone-accessoire en maak het helemaal van jou met een gratis inscriptie. Alleen bij Apple.

AirTag

Maak er eentje vast aan je sleutels. Stop er eentje in je tas. Iets kwijt? Je vindt je spullen zo weer terug in de ‘Zoek mijn’‑app.

MagSafe

Magnetische hoesjes, kaarthouders of beide. Een kwestie van klikken. En draadloos opladen gaat nog sneller.

Shop alle iPhone-accessoires

Ruil je smartphone in voor een tegoed.

Met Apple Trade In kun je korting krijgen op een nieuwe iPhone als je een in aanmerking komende smartphone inruilt.5 Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Een betere plek om iPhone te kopen is er niet. We weten alles over providers, betalings­mogelijkheden en meer. En we kunnen je alles duidelijk uitleggen.

Meer informatie