Apple Trade In

Van het device dat je hebt naar het device dat je wilt.

Je kunt je in aanmerking komende device heel eenvoudig inruilen voor korting op je volgende aankoop. Of voor een Apple cadeaubon die je gebruikt wanneer het jou uitkomt.1 Als je device niet in aanmerking komt voor een tegoed, recycleren we het gratis. Ongeacht het model of de staat van je device, kunnen we er voor jou én voor het milieu iets goeds mee doen.

Inruilen is makkelijker dan ooit.

Bekijk hier hoeveel je device waard is en bespaar op iets nieuws.

Wij geven je een offerte zodat je kunt zien wat je huidige device waard is, online of in de Store. Kies het nieuwe device dat je graag wilt hebben en gebruik je tegoed om het te kopen.

Zet je gegevens eenvoudig over.

Wanneer je je nieuwe device hebt, is alles zo geregeld. Je hoeft maar een paar eenvoudige stappen te volgen om je gegevens veilig over te zetten en ze op je oude device te wissen.2 Met iOS 15 krijg je tijdelijk toegang tot alle iCloud-opslag die je nodig hebt om je apps en gegevens te bewaren, zodat je alles op je nieuwe device kunt zetten.

Instructies om de volgende devices gereed te maken:

iPhone of iPad Apple Watch Mac

Gewoon opsturen of inleveren.

Stuur je device op met de inruilkit die je van ons krijgt. Of ruil het in bij een Apple Store.

Zoek een Store bij jou in de buurt

Krijg een Apple Store-cadeaubon voor je oude device. Zonder iets nieuws te kopen.

Wil je nu even niks nieuws kopen? Dan kun je je huidige device toch inruilen. Je krijgt dan een cadeaubon die je kunt gebruiken om Apple producten en services te kopen.

Selecteer je device en krijg een schatting van de inruilwaarde zonder dat je iets nieuws koopt.1

De planeet profiteert ook mee.

Ook als jij klaar bent met je device, dan is de kans groot dat het nog heel wat te bieden heeft. Als het in goede staat is, maken we er een nieuwe eigenaar blij mee en komt elektronisch afval niet op een stortplaats terecht. Zo niet, dan sturen we het naar onze recyclagepartner, besparen we kostbare materialen en belasten we tegelijkertijd de aarde minder.

Als het een iPhone is, kan hij zelfs naar Daisy, onze demontagerobot. Die wint de grondstoffen in het device op een efficiënte manier terug.3

Wat is Apple Trade In en hoe werkt het?

Apple Trade In is een inruil­programma voor devices dat wordt aangeboden door Apple. We werken samen met inruil­partners om de waarde van je device te bepalen, naar aanleiding van de informatie die je geeft. Als je akkoord gaat met de offerte, stuurt onze partner gratis verzend­materialen naar je op. Die kun je dan gebruiken om je device te versturen.

Vervolgens wordt je device door onze partner geïnspecteerd. Als het in de door jou beschreven staat verkeert, ontvang je een Apple Store-cadeaubon ter waarde van het offerte­bedrag. Zo niet, dan krijg je van onze partner een nieuwe offerte. Je kunt dan akkoord gaan met de nieuwe offerte, of je device gratis laten terugsturen.

Biedt Apple recyclage aan?

Ja. Via Apple Trade In kun je elk Apple device laten recycleren bij de Apple Store. Dit geldt ook voor devices van merken die onderdeel zijn van Apple. We zorgen er daarna voor dat je device op een verantwoorde manier wordt gerecycleerd of hergebruikt. Voor sommige devices kun je ook een tegoed krijgen. Als je je batterijen en oude Apple producten naar een Apple Store brengt, zorgen wij dat die gratis en verantwoord worden gerecycleerd. Je kunt kleine producten en batterijen gewoon bij ons inleveren, zonder dat je daarbij nieuwe hoeft te kopen.

Wat gebeurt er met mijn oude device als ik het inruil of laat recycleren?

Op het moment dat we je device ontvangen, laten we het grondig inspecteren door onze partners. Als het device nog goed werkt, kan het worden gereviseerd om opnieuw te worden verkocht. Zo niet, dan wordt het door een van onze partners op een milieu­vriendelijke manier gerecycleerd.

Hoeveel tijd neemt het hele proces in beslag?

De duur van het proces hangt af van onze inruil­partners, maar gemiddeld neemt het twee tot drie weken in beslag. Maar hoe sneller je je device opstuurt, hoe eerder het wordt geïnspecteerd en verwerkt.

Hoe volg ik de status van het inruilproces?

Je kunt de voortgang van het proces in de gaten houden via de statusportal van onze inruilpartner.

Ontvang ik straks daadwerkelijk het bedrag uit de offerte?

Je device wordt door onze inruil­partner geïnspecteerd. Als het in de door jou beschreven staat verkeert, ontvang je een Apple Store-cadeaubon ter waarde van het offerte­bedrag. Zo niet, dan ontvang je een nieuwe offerte. Je kunt dan de nieuwe offerte accepteren en alsnog een Apple Store-cadeaubon krijgen. Maar je kunt de offerte natuurlijk ook weigeren, waarna je device gratis naar je wordt teruggestuurd.

Welke devices kunnen worden ingeruild met Apple Trade In?

Alle Apple producten kunnen altijd worden gerecycleerd, en voor sommige kun je ook een tegoed krijgen. In elk geval gaan je gebruikte devices naar onze inruil­partners, die ervoor zorgen dat ze op een verantwoorde manier worden gerecycleerd.

Kan ik mijn inruilaanvraag annuleren?

Als je je device nog niet hebt opgestuurd, kun je je aanvraag annuleren via de website van de inruil­partner in kwestie.

Moet ik de accessoires van mijn device meesturen (oplader, kabels etc.)?

In sommige gevallen kan de inruil­waarde van je device anders zijn als je de oplader meestuurt. Het hoeft niet, maar als je de oplader en kabels meestuurt, worden die ook voor je gerecycleerd.

Kan ik een device inruilen in de Apple Store?

Ja, je kunt zowel online als in alle Apple Stores gebruikmaken van het Apple Trade In-programma.

Kan ik meer dan één device tegelijk inruilen of laten recycleren?

Je kunt zoveel devices inruilen als je wilt, maar we accepteren maar één device per transactie.

Hoe moet ik mijn device verpakken als ik het inruil?

Zodra je je gegevens hebt opgegeven bij onze inruil­partner en je e‑mail­adres hebt bevestigd, krijg je een inruilkit toegestuurd. Deze kit bevat instructies over het voorbereiden, verpakken en verzenden van je device.

Wanneer krijg ik mijn Apple Store-cadeaubon?

Dat hangt af van onze partners, maar meestal ontvang je je Apple Store-cadeaubon 1 tot 2 weken nadat je je device hebt opgestuurd.

Waar vind ik het serienummer van mijn device?

Om het serienummer te vinden, volg je de stappen in deze gids.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke informatie nadat ik mijn device heb opgestuurd?

Je persoonlijke informatie wordt geheel van het device gewist. Zorg dus dat je een back‑up maakt van je gegevens voordat je het device opstuurt.

Ik heb een e‑mail gekregen waarin staat dat mijn Apple Store-cadeaubon is uitgekeerd, maar ik heb hem niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Neem contact op met onze inruil­partner via het e‑mail­adres of telefoon­nummer in de e‑mail.

Wat moet ik doen als ik mijn verzendlabel niet kan uitprinten of de verzend­instructies niet kan vinden?

Neem contact op met de klanten­service van de inruil­partner in kwestie.

Hoe schakel ik Zoek mijn iPhone of Zoek mijn iPad uit?

Neem de volgende stappen om Zoek mijn iPhone of Zoek mijn iPad uit te schakelen op je device:
  1. Tik op ‘Instellingen’.
  2. Tik op ‘Apple ID’ en dan op ‘iCloud’.
  3. Schakel Zoek mijn iPhone of Zoek mijn iPad uit. Om deze features uit te schakelen via iCloud (als je je device niet hebt), volg je de stappen in deze gids.

Hoe reset ik mijn Apple device, en wat moet ik nog meer doen voordat ik het inruil?

Moet ik een aankoopbewijs voorleggen voor het device dat ik inruil?

Nee, voor het inruilen van een device met Apple Trade In heb je geen aankoop­bewijs nodig.

Hoelang heb ik de tijd om mijn device op te sturen?

De geschatte inruil­waarde kan per inruil­partner variëren, maar is meestal ongeveer 14 dagen geldig. We raden je dan ook aan om je device binnen dit tijdsbestek op te sturen, zodat je die inruil­waarde ook ontvangt.

Hoe kan ik extra hulp krijgen bij het inruilen?

Neem contact op met de klanten­service van de inruil­partner in kwestie.

Waar kan ik meer informatie vinden over recycleren?

Meer informatie over plaatselijke mogelijk­heden met betrekking tot recycleren vind je in het gedeelte ‘Andere manieren om te recycleren’ onderaan de pagina over Apple Trade In.

Kan ik oude elektrische apparaten weggooien, tegelijk met huishoudelijk afval?

Dit symbool betekent dat het product en/of de batterij volgens de plaatselijke wet- en regelgeving afzonderlijk van huishoudelijk afval zal worden afgevoerd. Als dit product het eind van de levens­cyclus heeft bereikt, breng het dan naar een door de gemeente aangewezen verzamelpunt. Het afzonderlijk verzamelen en recycleren van je product en/of de batterij bespaart grondstoffen en zorgt bovendien dat het recycleren plaatsvindt op een manier die gunstig is voor mens en milieu. Meer informatie over het recyclageprogramma van Apple, verzamel­punten voor recyclage, verboden stoffen en andere initiatieven met betrekking tot het milieu vind je op apple.com/benl/environment.

Je kunt alle Apple devices inleveren bij elke Apple Store in België. Wij zorgen kosteloos voor verantwoorde recyclage. Als je vergelijkbare devices van andere merken inlevert, recycleren we die ook. Je kunt ook kleine elektronische devices en batterijen gewoon bij ons inleveren, zonder dat je daarbij nieuwe hoeft te kopen.

Oude elektronische apparatuur kan ook gratis worden ingeleverd bij een gemeentelijk inzamelpunt.

Ben je een onafhankelijke recyclageprofessional en wil je instructies voor het verwijderen van de batterij of andere onderdelen die een speciale behandeling vereisen? Bel dan met Apple Support.

RECUPEL

Internet: www.recupel.be

Oude batterijen en accu’s kunnen gratis worden ingeleverd bij een inzamelpunt.

Bebat

Internet: www.bebat.be

Verpakkingsafval kan gratis worden gedeponeerd bij de gemeentelijke inzamel­punten voor oud papier of in speciaal daarvoor bestemde bakken die in sommige gemeenten beschikbaar zijn.

Fost Plus

Internet: www.fostplus.be

VAL-I-PAC

Internet: www.valipac.be