Gépi tanulás és MI

Innovatív munka.
Varázslatos élmény.

Az Apple gépi tanulással és MI-vel foglalkozó alkalmazottaiból álló csoport beszélget egy irodában.

A gépi tanulással és MI-vel foglalkozó kollégáink azon dolgoznak, hogy az Apple termékek olyan élményeket nyújtsanak felhasználók millióinak, amilyenekről korábban nem is álmodhattak. Mivel az Apple az összes eszközén teljesen integrálta a hardvert és a szoftvereket, a kutatók és a mérnökök hatékonyabban tudnak együttműködni a felhasználói élmény fejlesztésén, miközben a felhasználók személyes adatainak védelméről is gondoskodhatnak. Légy hatással másokra az általad létrehozott termékekkel és közzétett kutatásokkal.

Cecile szerint a gépi tanulás motorja az együttműködés. Cecile
Cecile, az Apple műszaki menedzsere, a kollégáival beszélget a cég egyik irodájában.

Egy emoji megmosolyogtat, de csak tehetséges szakemberek képesek elérni, hogy egy Animoji is elmosolyodjon. Cecile és munkatársai pedig gondoskodnak róla, hogy az arckifejezések azonnal megjelenjenek a kijelzőn. Az Apple műszaki menedzsereként Cecile egy olyan csapatban dolgozik, amely az Apple-platformokon elérhető neurális hálózatok hardveres gyorsítását lehetővé tevő szoftverrétegek fejlesztéséért felelős. Munkájuk gyümölcseként valós idejű eredmények születnek számos alkalmazásban. Innovatív megközelítésük lehetővé teszi az eszközön történő kódvégrehajtást, így az ügyfeleknek jobb teljesítményt és energiatakarékos megoldásokat nyújtanak, miközben adataik védelméről is gondoskodnak. Cecile szerint a kivételes ügyfélélmény kulcsa a különböző hátterű, eltérő látásmódú munkatársak egymást inspiráló együttműködése. „Az Apple vonzza a kivételesen tehetséges mérnököket, és amikor azért találkozunk, hogy valami nagyszerűt hozzunk létre, rengeteg inspirációt merítünk egymás gazdag szakmai tudásából.”

Találd meg a csapatod, és légy a történet részese.

Gépi tanulási infrastruktúra

Sziklaszilárd alapot építhetsz az Apple leginnovatívabb termékeinek. A csapat tagjaként a világ legjobb kutatóit fogod összekapcsolni a világ legjobb számítási, tárolási és elemzési megoldásaival, hogy megoldják a gépi tanulás legnagyobb kihívásait. És mivel ez az Apple, a csapatod egyszerre dolgozik a hardverek, a szoftverek és az algoritmusok megújításán – mert nálunk minden itt van, egy helyen. A csapat a háttérrendszer-fejlesztés, az adattudomány, a platform- és a rendszertervezés területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a gépi tanulási infrastruktúra területén

Mélytanulás és megerősítéses tanulás

Csatlakozz egy kutatókból és mérnökökből álló csapathoz, amely már számos gépi tanulási területen bizonyított. Ilyen például a felügyelt és nem felügyelt tanulás, a generatív modellek, a temporális tanulás, a multimodális bemeneti adatfolyamok, a mély megerősítéses tanulás, a fordított megerősítéses tanulás, a döntés- és a játékelmélet. Ez a csapat a mélytanulás és az MI-kutatás világában mélyül el, hogy segíthessen valós és nagyszabású problémákat megoldani. A csapat a mélytanulás, a megerősítéses tanulás és a kutatás területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a mélytanulás és a megerősítéses tanulás területén

Természetes nyelvek feldolgozása és beszédtechnológiák

Ez a csapat a természetes nyelvek feldolgozásának különböző területeivel foglalkozó, gyakorlati kutatást végző tudósokból áll. Csatlakozz hozzájuk, ha a természetes nyelvek megértésével, gépi fordításokkal, névelem-felismeréssel, kérdések megválaszolásával, témakör-szegmentálással és automatikus beszédfelismeréssel szeretnél foglalkozni. A csapat kutatásai főleg a mélytanulás nagy mennyiségű adataiból és innovatív módszereiből indulnak ki, hogy minél több nyelven segíthessenek a felhasználóknak megbirkózni a kihívásokkal. A csapat a természetes nyelvi fejlesztés, a nyelvmodellezés, a szövegfelolvasó szoftverek fejlesztése, a beszédkeretrendszer-fejlesztés, az adattudomány és a kutatás területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a természetes nyelvek feldolgozása és a beszédtechnológiák területén

Gépi tanulásnak nevezik,de közben Giulia is tanul. Giulia
Giulia, aki az Apple-nél egy olyan csoportot vezet, amely a természetes nyelvek feldolgozásával foglalkozik, egy asztalnál ül néhány munkatársával.

Giulia a 90‑es évek eleje óta van az Apple‑nél. „Mi már akkor a gépi tanuláson dolgoztunk, amikor az még nem volt ilyen felkapott téma” – mondja. Giulia jelenleg az Apple természetes nyelvek feldolgozásával foglalkozó csapatát irányítja, és gépeket tanít meg különböző minták, például számok, képek vagy szavak, köztük több mint 30 000 kézzel írott kínai írásjegy felismerésére. Bár kíváncsian követi a legújabb tudományos kutatásokat, Giulia szerint emellett a csapatával és az Apple többi csoportjával kialakított együttműködés is segít neki a szakterülete élmezőnyében maradni. „Imádom a szellemi kihívásokat, de még jobban szeretem, ha a gondolatokból valódi innováció születik – egy kis varázslat, amelyet milliók tapasztalhatnak meg világszerte.”

Számítógépes látástechnológia

Oldd meg velünk együtt a számítógépes látástechnológia és érzékelés legnagyobb kihívással járó problémáit. Légy részese egy több szakterületet felölelő csapatnak, amely algoritmusokat tervez, hogy elemezni és egyesíteni tudja az összetett érzékelő-adatfolyamokat. A csapat szakterülete az alacsony szintű képfeldolgozó algoritmusoktól kezdve a tárgyak észleléséért felelős mély neurális hálózati megoldásokig terjed. A tagok mindig figyelnek az algoritmusok pontossága és a számítási teljesítmény közötti egyensúlyra. A csapat a számítógépes látástechnológia, az adattudomány és a mélytanulás területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése a számítógépes látástechnológia területén

Alkalmazott kutatás

Alakíts át korszakalkotó ötleteket forradalmian új funkciókká. Az alapvető és alkalmazott gépi tanulás kutatásában vehetsz részt, amely az algoritmusok fejlesztésére és integrálására összpontosít. Kutató és fejlesztő szoftvermérnökként olyan élvonalbeli gépi tanulási algoritmusokat fogsz fejleszteni, amelyek támogatják az Apple jelenlegi és jövőbeli termékeit és szolgáltatásait az egészségmegőrzés, a kisegítő lehetőségek és az adatvédelem területén. A csapat a gépi tanulási platformok tervezése, a rendszertervezés, az adattudomány és az alkalmazott tudomány területén tevékenykedik.

Az aktuális munkakörök megtekintése az alkalmazott kutatás területén