Apple Pay

Het nieuwe betalen.

Apple Pay is dé manier om te betalen. Het vervangt je fysieke kaarten en contant geld door een manier van betalen die makkelijker en veiliger is, en bovendien volledig privé. Of je nu in een winkel, op een website of in een app betaalt. Dit is het nieuwe betalen.

Voeg een kaart toe

Sneller en makkelijker
dan kaarten of cash.

Privacy en veiligheid
zijn standaard.

Geaccepteerd door miljoenen websites en apps.

Online afrekenen is makkelijker met Apple Pay.

Klaar voor
gebruik.
Ga je gang.

In seconden klaar voor gebruik. Apple Pay is eenvoudig in te stellen. Voeg gewoon je creditcard of bankkaart toe aan de Wallet-app op je iPhone. Je kunt nog steeds profiteren van de voordelen van je kaart, zoals je spaarpunten, kortingen en miles.

Een kaart toevoegen

Apple Pay staat al op je device. Apple Pay zit standaard op iPhone, Apple Watch, Mac en iPad. Kortom, geen extra app om te downloaden. Geen moeilijke stappen om te doorlopen. Geen gedoe.

Makkelijk.
Voor van alles.

Haal een kop om de hoek. Bestel een nieuwe online. Laat bezorgen. Abonneer je op . Haal uit de automaat. En  bij de supermarkt. Let bij het afrekenen op of .

In winkels. En niet alleen daar. Apple Pay wordt op veel plaatsen geaccepteerd, dus je kunt het gebruiken wanneer en hoe je maar wilt. Als je het niet zeker weet, vraag het dan. Apple Pay werkt overal waar je contactloos kunt betalen. Van automaten en supermarkten tot taxi’s en metrostations.

In apps en online. Met Apple Pay kun je aankopen doen in Safari op je iPhone, iPad of Mac. Bespaar tijd en betaal met een tik of blik. Of gebruik Apple Pay om je te abonneren op diensten zoals Apple Music en Apple TV+, apps en games te kopen in de App Store en je iCloud-opslag te upgraden.

Veilig op
alle fronten.

Persoonlijke gegevens. Beschermd. Elke keer dat je iets koopt, maakt Apple Pay gebruik van een device-specifiek nummer en een unieke transactiecode. Je kaartnummer wordt dus nooit opgeslagen op je device of op de servers van Apple. En wanneer je betaalt, deelt Apple je kaartnummers nooit met de verkopende partij.

Je aankopen blijven privé. Wanneer je betaalt met een bankkaart of creditcard, bewaart Apple Pay geen transactie­gegevens die naar jou persoonlijk te herleiden zijn.

Meer tikjes. Minder aanraken. Apple Pay werkt rechtstreeks vanaf je device, waardoor je minder knoppen, automaten, kaarten en contant geld hoeft aan te raken. Hierdoor blijven je handen schoon, waardoor je minder bacteriën aanraakt en verspreidt.

Aan de slag
met
Apple Pay.

Voeg een kaart toe

Iets
gemist?

 • Je kunt Apple Pay gebruiken voor aankopen in winkels, online en in apps. Het is eenvoudig, veilig, privé en wordt op veel plaatsen geaccepteerd.

 • Apple Pay is veiliger dan het gebruik van een fysieke creditcard, bankkaart of prepaidkaart. Voor aankopen op je iPhone, Apple Watch, Mac of iPad heb je Face ID, Touch ID of je toegangs­code nodig. Je kaartnummer en identiteit worden nooit gedeeld met de verkopende partij en je kaartnummers worden ook niet opgeslagen op je device of op de servers van Apple.

  Wanneer je in een winkel betaalt, wordt je kaartnummer niet verstuurd aan de verkopende partij door Apple of je device. Wanneer je online in Safari of in apps betaalt, ontvangt de verkoper alleen informatie die door jou is goedgekeurd om aan je bestelling te voldoen, zoals je naam, e-mailadres en je factuur- en verzendadres.

  Wanneer je betaalt met een bankkaart of creditcard, bewaart Apple geen transactiegegevens die naar jou persoonlijk te herleiden zijn.

 • Het werkt heel simpel. Voeg gewoon je creditcard, bankkaart of prepaidkaart toe aan de Wallet-app op je iPhone. En vergeet niet je kaarten toe te voegen aan andere devices waarmee je Apple Pay wilt gebruiken. Deze feature werkt op iPhone, Apple Watch, Mac en iPad.

 • Apple Pay werkt met de meeste creditcards en bankkaarten van banken wereldwijd, en er komen er steeds meer bij. Voor een overzicht van alle banken die Apple Pay ondersteunen, klik je hier. Als jouw kaart Apple Pay nog niet ondersteunt, neem dan contact op met je bank voor meer informatie.

 • Nee. Apple rekent geen extra kosten aan voor het gebruik van Apple Pay in winkels, online of in apps.

 • Apple Pay werkt in landen en regio’s waar contactloos betalen wordt ondersteund. Vraag na bij je bank of er extra kosten worden aangerekend voor gebruik in het buitenland.

 • Als je bedrijf al creditcards en betaalkaarten accepteert, neem dan contact op met de leverancier van je betaalsysteem en laat weten dat je voortaan ook Apple Pay wilt accepteren. Als je Apple Pay wilt accepteren op je website of in je app, ga dan naar Apple Pay voor ontwikkelaars.

 • Download het Apple Pay-logo en gebruik het in e‑mails, op betaal­schermen, op je website en in je app. Je kunt ook Apple Pay-stickers voor de etalage en kassa bestellen.