1,76 miljoen banen in Europa.
Een mooi begin.

Apple is al meer dan 35 jaar actief in Europa. We zijn er trots op een groeimachine voor de economie te zijn en dragen bij aan meer dan 1,7 miljoen banen. Vorig jaar hebben we meer dan 10 miljard euro besteed bij meer dan 4300 Europese leveranciers. Sinds de lancering van de App Store in 2008, hebben Europese ontwikkelaars meer dan 20 miljard euro verdiend met de verkoop van apps wereldwijd. En dit is nog maar het begin.

Nicole | Product Quality Engineer | Cork (Ierland)

In onze productiefaciliteit in Ierland maken we iMacs voor klanten in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

1.760.000

banen in verschillende landen in Europa

22.000 Apple medewerkers1
170.000 banen via onze
leveranciers in Europa2
1.570.000 banen in Europa dankzij het App Store-ecosysteem3

Banen in de hele regio.

In heel Europa vind je Apple medewerkers, leveranciers en app‑ontwikkelaars, in grote en kleinere gemeenschappen en binnen duizenden beroepsgroepen.

Onze Apple medewerkers.

Banen bij Apple vind je in allerlei takken – van toeleverings­keten, operations, bouw, fabricage, retail, klanten­ondersteuning en marketing tot en met developers. En de aantallen groeien in een ongekend tempo. De AppleCare-callcenters helpen met hun 13.000 medewerkers in de regio onze klanten in heel Europa. En anders dan bij veel andere bedrijven komen zowel fulltime- als parttime-medewerkers in aanmerking voor secundaire arbeids­voorwaarden als ziekte­kosten­verzekeringen, een passende pensioen­regeling en de mogelijkheid om Apple aandelen te kopen.

22.000

Apple medewerkers

15 steden met 250 medewerkers of meer
112 Apple Stores in 10 verschillende landen
15x meer Apple werkgelegenheid in Europa sinds 2000
1500% toename Europese werknemers sinds 2000

1500

22.000

2000

2001

iPod

2007

iPhone

2008

App Store

2010

iPad

2015

Apple Watch

2016

AirPods

Onze leveranciers en fabrikanten.

Apple heeft direct of indirect invloed op honderdduizenden banen in heel Europa – of het nu gaat om fabrikanten van onderdelen voor onze producten of om de mensen die zorgen voor de distributie en levering. We hebben meer dan 4300 leveranciers in de regio en werken samen met bedrijven in alle landen in Europa. Onze kernproducten (iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV) bevatten onderdelen of materialen die afkomstig zijn uit Europa, of zijn gemaakt met apparatuur van leveranciers in Europa.

170.000

banen via onze leveranciers in Europa

80.000 Retail
22.000 Productie
17.700 Facilitair beheer
17.400 Technische en weten­schappelijke diensten
11.250 Overige sectoren
10.600 Transport en logistiek
5750 Voorlichting en informatie
2900 Bouw

Banen in de app‑economie.

Met de lancering van de App Store in 2008 startte Apple de app‑revolutie. In minder dan tien jaar is er een complete sector ontstaan rondom appdesign en ‑ontwikkeling, met 1,5 miljoen banen in Europa en meer dan 20 miljard euro aan inkomsten voor Europese ontwikkelaars tot gevolg.

1.570.000

Europese banen dankzij de App Store

28% meer jobs in de app‑economie in de afgelopen twee jaar
€ 20 mld+ inkomsten voor Europese developers uit verkoop via de App Store sinds 2008
92% van inkomsten voor Europese developers afkomstig uit verkoop buiten Europa

Banen dankzij de app-economie

Allerlei apps uit allerlei plekken.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van apps spelen geografische grenzen geen rol. Geweldige ideeën kunnen overal ontstaan. En dat gebeurt dan ook.

Belangrijke Europese projecten

Cork

Apple is al meer dan 35 jaar gehuisvest in Cork. We hebben nu circa 6000 werknemers in heel Ierland, ter ondersteuning van alle bedrijfs­sectoren. Sinds 2012 hebben we bijna 220 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze Hollyhill-campus, en we hebben onlangs opnieuw uitgebreid met een nieuw gebouw dat plaats biedt aan 1400 werknemers. Apple is de grootste werkgever in Cork, en we zijn er trots op dat veel werknemers al tientallen jaren voor ons werken.

Londen

In Londen hebben we meer dan 2500 werknemers, en we zien uit naar de opening van de nieuwe campus in Battersea Power Station. De investering in een van de meest herkenbare gebouwen in de stad is cruciaal voor de renovatie van deze bijzondere, 17 hectare grote locatie aan de Theems.

Napels

Jaarlijks worden honderden studenten opgeleid tot app-ontwikkelaar aan de Apple Developer Academy, in het ultramoderne centrum van de Universiteit van Napels Federico II. De opleiding duurt een jaar, waarin de studenten de vaardigheden en ervaring opdoen om ideeën om te zetten in echte apps. We werken ook samen met vijf andere universiteiten in de regio zodat de noodzakelijke kennis en training over app-ontwikkeling toegankelijk zijn voor nog eens duizend studenten.

Jutland

Onze allereerste Europese datacentra zorgen voor banen en investeringen in Denemarken. Beide locaties zorgen voor de broodnodige gegevensopslag voor onze klanten, en werken voor 100 procent op hernieuwbare energie. We investeren bovendien met trots in lokale projecten om het gebruik van nog meer nieuwe bronnen van schone energie te stimuleren.

Apple zoekt personeel.

Apple is altijd op zoek naar mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Ben jij zo iemand?

Ontdek banen bij Apple

Misschien maak jij de nieuwste grote app.

Heb je een goed idee voor een app? Leer pro­gram­meren en voer het uit. Wij kunnen je helpen.

Ontdek hoe iedereen
kan pro­gram­meren

Lees meer over Swift Playgrounds