opent in nieuw venster
UPDATE 22 maart, 2022

Apple kondigt nieuw coachingsprogramma en nieuwe features voor leerkrachten aan

Aanmelden voor Apple Learning Coach kan vanaf vandaag, en in het najaar gaat de nieuwe Apple Education Community van start.
Een leerkracht coacht een collega met behulp van een iPad en MacBook Air.
Professionele ontwikkeling is een van de speerpunten binnen het onderwijsaanbod van Apple.
Apple vindt het belangrijk dat leerkrachten over technologie en onderwijsmateriaal beschikken en daar ook goed mee overweg kunnen. Daarom is professionele ontwikkeling al vanaf het begin een van de speerpunten binnen het onderwijsaanbod van Apple. Vandaag onthult Apple een nieuw bijscholingsprogramma, Apple Learning Coach genaamd. Dit programma is bedoeld voor leerkrachten die collega’s laten zien hoe ze de technologie van Apple optimaal kunnen inzetten. Daarnaast lanceert Apple dit najaar de Apple Education Community, een plek waar leerkrachten terechtkunnen voor professionele leermiddelen van Apple en kunnen sparren met collega’s. Verder heeft Apple bekendgemaakt dat beheerde Apple ID’s worden geïntegreerd met Google Workspace. Daardoor wordt het een stuk eenvoudiger om onderwijsaccounts gesynchroniseerd te houden, zowel voor de eindgebruiker als voor de IT-afdeling. Ook komt er binnenkort een nieuwe versie uit van de apps Klaslokaal en Schoolwerk, met daarin aanvullende features voor leerkrachten.
“We hebben gezien dat professionele ontwikkeling – voor en door leerkrachten – een cruciale rol speelt wanneer je je leerlingen hun talenten wilt laten ontwikkelen. Dat is precies waar Apple Learning Coach voor bedoeld is, dus we zijn blij dat we dit nieuwe programma vandaag kunnen lanceren”, zegt Susan Prescott, Vice President of Education and Enterprise Marketing bij Apple. “We kijken ook uit naar het moment dat Apple Education Community online komt. Daar kunnen leerkrachten elkaar virtueel ontmoeten en van elkaar leren. Verder krijgen de apps Klaslokaal en Schoolwerk binnenkort nieuwe features waarmee leerkrachten nog meer interactieve elementen in hun lessen kunnen verwerken.”
Apple Learning Coach is een gratis bijscholingsprogramma voor coaches en onderwijsspecialisten die leerkrachten laten zien hoe ze de technologie van Apple optimaal kunnen inzetten in de klas. Door middel van een mix van lessen in eigen tempo en virtuele workshopsessies met Apple Professional Learning Specialists, verlaten deelnemers de ervaring met een bruikbare portfolio, een cohort van collega's en de mogelijkheid om permanente studiepunten aan te vragen van Lamar University via het Texas Education Bureau. Iedereen die het Apple Learning Coach-programma volgt, begrijpt daarna beter hoe je leerkrachten op hun eigen niveau kunt helpen met het integreren van technologie in hun lessen.
“Apple Learning Coach is een van de beste bijscholingen die ik tot nu toe gevolgd heb, en we zien nu al resultaat in de klas,” aldus Jessica Keller, een van de deelnemers van de pilot van het programma. Jessica is gespecialiseerd in IT voor het onderwijs en werkt bij Berkeley County Schools, een scholengemeenschap in West Virginia met bijna 20.000 leerlingen. Voorheen gaf ze daar les aan kinderen in de eerste klas, maar tegenwoordig coacht ze tien collega’s die voor 21 basisscholen de technologie-integratie verzorgen. “Sinds onze coachingsessies gebruiken de leerkrachten nu bijvoorbeeld de Clips-app wanneer ze samen met de leerlingen een video maken. Het is mooi om te zien welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt. In eerste instantie waren ze vooral bezig met het onder de knie krijgen van de technologie, maar tegenwoordig kunnen ze zich helemaal op hun leerlingen richten.”
De International Society for Technology in Education (ISTE) heeft vandaag een rapport gepubliceerd waarin wordt verklaard dat Apple Learning Coach een Seal of Alignment verdient voor zijn coachingstandaarden. Het rapport vermeldt onder meer dat Apple Learning Coach ‘goed doordacht, professioneel van opzet en eenvoudig te doorlopen is’, dat het ‘bijdraagt tot een pedagogisch verantwoorde inzet van onderwijstechnologie’ en dat het ‘op een bewuste, doelgerichte en zinnige manier best practices voor digitaal onderwijs aanbiedt’.
Apple heeft ook bekendgemaakt dat de nieuwe Apple Education Community eraan komt. Op deze site komen alle Apple programma’s voor professionele ontwikkeling te staan, zoals Apple Teacher en Apple Learning Coach. Ook het reeds bekende Learning Center is hier te vinden, net als het nieuwe Forum. Daarvan gaat in eerste instantie een bètaversie van start. Het Forum wordt een veilige plek waar leerkrachten met elkaar kunnen sparren en van gedachten kunnen wisselen.
Een coach die een leerkracht iets op een iPad laat zien.
Apple Learning Coach is een nieuw bijscholingsprogramma voor leerkrachten die collega’s laten zien hoe ze de technologie van Apple optimaal kunnen inzetten.
Apple heeft ook een nieuwe feature voor Apple School Manager en Apple Business Manager bekendgemaakt: integratie met de identiteitscontrole van Google Workspace. Op dit moment zijn Apple School Manager en Apple Business Manager al geschikt voor integratie met Microsoft Azure Active Directory. Zodra de nieuwe integratiemogelijkheid beschikbaar is, profiteert de IT-afdeling van organisaties die met Google Workspace werken van dezelfde voordelen: synchronisatie van adreslijsten en gefedereerde authenticatie. Met adreslijstsynchronisatie worden gebruikersrecords en beheerde Apple ID’s automatisch aangemaakt, wat de IT-afdeling veel tijd bespaart. En met gefedereerde authenticatie kunnen eindgebruikers via hun Google Workspace-account inloggen bij hun beheerde Apple ID, zodat ze meteen ook ingelogd zijn bij apps als Pages, Numbers, Keynote, Berichten en FaceTime.
Ook de Apple apps voor het onderwijs krijgen dit voorjaar een aantal nieuwe features. Zo bevat de Klaslokaal-app binnenkort een nieuwe agenda-feature waarmee leerkrachten een tijdschema voor hun les kunnen aanmaken dat ook bepaalde acties in de app zelf kan activeren. Een leerkracht kan bijvoorbeeld instellen dat de leerlingen na twintig minuten zelfstandig lezen even moeten rekken en strekken met behulp van een app of YouTube-video. Deze nieuwe functionaliteit is volledig in de Klaslokaal-app geïntegreerd en heeft een aanpasbare interface die het gebruik van een aparte timer-app overbodig maakt. In de Schoolwerk-app van Apple kunnen leerkrachten binnenkort onder meer multimediabestanden, zoals een audio-opname of een video, aan de instructies voor een opdracht koppelen, een exit-ticket toevoegen en een Probeer het opnieuw-melding invoegen. Deze nieuwe features maken het schoolwerk leuker en bevorderen het begrip, met name voor leerlingen die nog niet kunnen lezen.  
Leerkrachten in de VS kunnen zich tot en met 19 april aanmelden voor Apple Learning Coach. Vanaf dit voorjaar bevat Apple School Manager de mogelijkheid om Google Workspace te integreren. De nieuwe features in de apps Klaslokaal en Schoolwerk bevinden zich momenteel in de bètafase en zijn vanaf dit voorjaar in een groot aantal regio’s beschikbaar. Ga voor meer informatie naar AppleSeed for IT. De Apple Education Community komt dit najaar online en is gratis toegankelijk voor leerkrachten en andere gebruikers die inloggen met een Apple ID.

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219