opent in nieuw venster
PERSBERICHT 07 september, 2022

Apple kondigt de nieuwe generatie AirPods Pro aan

Met een ongeëvenaarde geluidskwaliteit, verbeterde actieve ruisonderdrukking en nieuwe features voor nog meer gebruiksgemak
De tweede generatie AirPods Pro met een nieuwe oplaadcase.
De nieuwe AirPods Pro bevatten belangrijke upgrades voor de Transparantie-modus, ruimtelijke audio, en de geliefde gebruiksvriendelijke features. De nieuwe AirPods Pro onderdrukken bovendien twee keer zoveel geluid als de eerste generatie.
CUPERTINO, CALIFORNIË Apple heeft vandaag de tweede generatie AirPods Pro aangekondigd. Dit zijn de meest geavanceerde AirPods ooit. AirPods Pro beschikken over de nieuwe H2-chip, die zorgt voor ongekende prestaties, zoals belangrijke upgrades voor actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus. Ook is ruimtelijke audio verbeterd, waardoor je nog meer opgaat in het geluid. Met Touch-bediening kun je media afspelen en het volume direct op de steel aanpassen. De AirPods Pro hebben ook een nieuwe oplaadcase en een extra formaat oortips, zodat je verzekerd bent van de perfecte maat. En bovendien gaat de batterij langer mee.
AirPods Pro (tweede generatie) kunnen vanaf vrijdag 9 september online en in de Apple Store-app worden besteld en liggen vanaf vrijdag 23 september in de winkel.
“AirPods ontketenden een ware revolutie op het gebied van draadloze oortjes met het innovatieve design en de superieure geluidskwaliteit. Met de nieuwe AirPods Pro heeft Apple de lat opnieuw hoger gelegd”, aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “De nieuwe AirPods Pro beschikken over aanpasbare features als adaptieve transparantie, produceren een nog beter geluid, en met persoonlijke ruimtelijke audio ga je nog meer op in het geluid. Deze generatie onderdrukt twee keer zoveel geluid als zijn voorganger en daarmee zijn de bestverkochte draadloze oortjes nog beter geworden.”
De audiodriver met minimale vervorming en de nieuwe versterker van de AirPods Pro van de tweede generatie.
De nieuwe audiodriver met minimale vervorming en de versterker zorgen voor nog krachtigere bastonen en een kristalhelder geluid. Bij deze generatie wordt een extra kleiner formaat oortips geleverd, zodat je verzekerd bent van de perfecte maat.

Baanbrekende audio

De nieuwe H2-chip in de lichte en compacte behuizing zorgt voor een uitzonderlijke akoestische ervaring en onderdrukt twee keer zoveel geluid als de vorige generatie AirPods Pro. De nieuwe audiodriver met minimale vervorming en de nieuwe versterker zorgen voor nog krachtigere bastonen en een kristalhelder geluid op nog meer frequenties. De nieuwe AirPods Pro worden geleverd met een extra klein formaat oortips, zodat nog meer mensen de magie van deze oortjes kunnen ervaren.
De nieuwe H2-chip zorgt ervoor dat adaptieve transparantie harde omgevingsgeluiden onderdrukt, zodat je nog meer van het geluid van je oortjes geniet.
Door de Transparantie-modus kun je nog steeds horen wat er om je heen gebeurt. En dankzij adaptieve transparantie is deze feature nog beter geworden. De krachtige H2-chip onderdrukt harde omgevingsgeluiden, zoals een sirene, het geluid van gereedschap en zelf harde speakers tijdens een concert, zodat je nog meer van het geluid van je oortjes geniet.
De verschillende formaten oortips van de AirPods Pro van de tweede generatie, inclusief de nieuwe extra kleine oortips.
Met de nieuwe extra kleine oortips ben je verzekerd van de perfecte maat.

Een nauwkeurig en indrukwekkend geluid

Door persoonlijke ruimtelijke audio is het geluid van de AirPods nog indrukwekkender. Hoe je het geluid hoort, is namelijk afhankelijk van het formaat en de vorm van je hoofd en oren. Met de TrueDepth-camera op iPhone kun je een persoonlijk profiel opstellen voor ruimtelijke audio, zodat het geluid helemaal op jou is afgestemd. Met persoonlijke ruimtelijke audio hoor je het geluid van muziek, films en tv-programma’s met behulp van dynamische hoofdtracking overal om je heen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV.1
AirPods Pro van de tweede generatie met persoonlijke ruimtelijke audio op een iPhone 14 Pro.
Door persoonlijke ruimtelijke audio is de luisterervaring van de AirPods Pro nog beter geworden.

Handige features

De magie van de AirPods-lijn is nog beter geworden met de AirPods Pro van de nieuwe generatie. Je kunt de AirPods Pro direct verbinden met elk Apple device. iOS bevat een nieuw gedeelte voor AirPods in Instellingen, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de features van AirPods.
Je hebt nu controle over het afspelen van media en kunt het volume aanpassen zonder dat je gebruik hoeft te maken van een ander device. Met Touch-bediening kun je met één veegje op de steel het geluid harder of zachter zetten. En met een tikje kun je een ander nummer kiezen, een telefoontje aannemen of Siri handsfree bedienen. Dankzij de verbeterde huiddetectie­­sensor gaan de AirPods op het juiste moment aan of uit en gaat de batterij ook nog eens langer mee.
Met één veegje op de steel kun je het geluid snel harder of zachter zetten.

Langere batterijduur

De batterijduur van AirPods Pro is anderhalf uur langer dan die van de eerste generatie en is tot 6 uur met actieve ruisonderdrukking.2 Met de oplaadcase kun je AirPods Pro vier keer opnieuw opladen, zodat je tot 30 uur kunt luisteren met actieve ruisonderdrukking. Dat is 6 uur langer dan de vorige generatie.3
Voor meer flexibiliteit als je onderweg bent, kun je AirPods Pro nu opladen met een Apple Watch-oplader, een MagSafe-oplader, een Qi‑oplaadmat of de Lightning-kabel. 
Wat ook heel handig is, is dat je de nieuwe AirPods Pro nu ook kunt opladen met een Apple Watch-oplader.

Splinternieuwe oplaadcase

De nieuwe AirPods Pro hebben een nieuwe oplaadcase die zweet- en waterbestendig is4 en is voorzien van een draagkoord,5 zodat je ’m altijd binnen handbereik hebt. Met ‘Nauwkeurig zoeken’ kun je met een iPhone met een U1-chip de oplaadcase zoeken met gesproken aanwijzingen. De oplaadcase heeft bovendien een ingebouwde speaker, zodat je nog beter hoort waar hij is.
Het draagkoord van de nieuwe oplaadcase van de AirPods Pro van de tweede generatie dat is bevestigd aan een rugzak.
De nieuwe oplaadcase heeft een handig draagkoord en is zweet- en waterbestendig.
Je kunt de oplaadcase een persoonlijk tintje geven met bijvoorbeeld een zelfgemaakte Memoji (met of zonder eigen pose), een Animoji of een collectie met stickers. Voor een inscriptie maak en upload je je eigen Memoji in de Apple Store-app.

AirPods en het milieu

AirPods Pro zijn ontworpen met verschillende materialen en features die een minimale impact op het milieu hebben, zoals 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten en voor het eerst wordt er gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled goud in de beplating van meerdere printplaten. Voor de case is daarnaast 100 procent gerecycled tin gebruikt in het soldeer op het moederbord en 100 procent gerecycled aluminium in het scharnier. AirPods Pro zijn vrij van stoffen die mogelijk schadelijk zijn, zoals kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig. Doordat de verpakking is gemaakt van minimaal 90 procent vezels, komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.
De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.
Prijzen en verkrijgbaarheid
 • AirPods Pro (2e generatie) zijn verkrijgbaar voor € 299 en kunnen vanaf vrijdag 9 september worden besteld op apple.com/be-nl/store en in de Apple Store-app in de Verenigde Staten en meer dan 50 andere landen en regio’s, en liggen vanaf vrijdag 23 september in de winkel.
 • AirPods (3e generatie) met Lightning-oplaadcase zijn nu verkrijgbaar voor € 209 . AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase zijn nog steeds verkrijgbaar voor € 219.
 • Klanten kunnen nu exclusief in de Apple Store-app gratis Memoji’s laten graveren op de oplaadcase van AirPods (tweede generatie), AirPods (3e generatie) en AirPods Pro (2e generatie). Kijk voor meer informatie over Memoji-inscripties in de Apple Store-app.
 • Nieuwe abonnees krijgen gratis 6 maanden Apple Music bij aankoop van AirPods, AirPods Pro of AirPods Max. Zie apple.com/benl/promo voor meer informatie.
 • Gebruik voor volledige functionaliteit AirPods Pro (2e generatie) met een Apple device waarop de nieuwste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd. Profielen voor persoonlijke ruimtelijke audio en ‘Zoek mijn’ zijn in oktober beschikbaar met iPadOS 16 en macOS Ventura.
Deel artikel

Media

 • Tekst van dit artikel

 • Afbeeldingen in dit artikel

 1. Ruimtelijke audio werkt met compatibele content in ondersteunde apps. iPhone met TrueDepth-camera vereist om een persoonlijk profiel voor ruimtelijke audio te maken, dat wordt gesynchroniseerd met Apple devices waarop de nieuwste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd, waaronder iOS, iPadOS (beschikbaar in oktober), macOS (beschikbaar in oktober) en tvOS.
 2. 5,5 uur luisteren met ruimtelijke audio ingeschakeld.
 3. Batterijduur is afhankelijk van gebruik. Zie apple.com/benl/batteries voor meer informatie.
 4. AirPods Pro en de oplaadcase zijn zweet- en waterbestendig voor sporten en trainingen die niet in water plaatsvinden, en voldoen aan bestendigheidsnorm IPX4. Zweet- en waterbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen.
 5. Draagkoord afzonderlijk verkrijgbaar.

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219