opent in nieuw venster
PERSBERICHT 24 januari, 2023

Apple blijft zich inzetten voor privacy met inspanningen op het gebied van voorlichting en bewustwording op de Dag van de Gegevensbescherming

Een man die een iPhone voor zijn gezicht houdt.
Cupertino, Californië Ter ere van de Dag van de gegevensprivacy heeft Apple vandaag een nieuwe reeks leermiddelen onthuld die zijn ontworpen om gebruikers te helpen controle te krijgen over hun gegevens.
Onze privacy en de veiligheid van onze persoonlijke gegevens worden steeds meer bedreigd. Tijdens de nieuwe Today at Apple-sessie leren gebruikers hoe ze deze gegevens kunnen beschermen. Om meer bewustwording te creëren over het belang van gegevensbescherming maakte Apple samen met Nick Mohammed uit Ted Lasso (Apple TV+) de film ‘A Day in the Life of an Average Person’s Data’.
De inspanningen om mensen te informeren borduren voort de voortrekkersrol die Apple aanneemt als het om privacy gaat. Enkele voorbeelden hiervan zijn innovaties waarmee gebruikers kunnen zien hoe hun gegevens worden gebruikt en tools die deze informatie beschermen. Apple beschouwt privacy als een grondrecht. Daarom biedt het bedrijf features zoals transparantie bij tracking door apps en privacylabels, zodat gebruikers de controle over hun gegevens krijgen.

Privacy van gebruikers beschermen met Today at Apple

Vanaf zaterdag 28 januari geeft Apple de nieuwe Today at Apple-sessie ‘Je privacy beschermen op de iPhone’. Tijdens deze sessie komen onderwerpen als Privacybescherming in Mail, Veiligheidscontrole, Locatievoorzieningen en passkeys aan bod. Deelnemers aan deze sessie krijgen uitleg over hoe ze deze features kunnen personaliseren op basis van hun individuele privacyvoorkeuren.
Klanten kunnen kosteloos creatieve Today at Apple-sessies volgen, zodat ze alles uit hun Apple producten halen. Deze nieuwe sessie duurt 30 minuten en wordt wereldwijd in Apple Stores gegeven. Het is ook mogelijk om een groepsreservering te maken en een sessie bij te wonen met je groep, bedrijf of klas.
Je kunt je ongeacht je niveau aanmelden voor een Today at Apple-sessie bij je plaatselijke Apple Store via apple.co/skills-privacy.
“Het doel van Today at Apple is om creativiteit te prikkelen en onze klanten te helpen om alles uit hun Apple producten en features te halen”, aldus Tracey Hannelly, Senior Director of Retail Engagement and Marketing bij Apple. “We zijn erg trots op het aanbod van deze nieuwe Today at Apple-sessie, waarin we klanten meer leren over onze toonaangevende privacyfeatures ter ere van de Dag van de Gegevensbescherming.”
Een Apple Specialist die klanten helpt met een iPad Pro in een Apple Store.
Klanten kunnen kosteloos creatieve Today at Apple-sessies volgen, zodat ze alles uit hun Apple producten halen. In de nieuwe sessie ‘Je privacy beschermen op de iPhone’, die vanaf 28 januari wordt gegeven, krijgen gebruikers meer inzicht in de privacyfeatures van Apple en informatie over hoe ze hun gegevens kunnen beschermen.

Ontworpen om je privacy te beschermen

Privacy is standaard ingebouwd in producten en diensten van Apple, vanaf het moment dat je je device opent tot wanneer je een app gebruikt. Producten en features van Apple bevatten innovatieve privacytechnologieën die zo zijn ontworpen dat men zo min mogelijk toegang tot je gegevens heeft.
Daarom schudt Safari trackers af, deelt Gezondheid je resultaten alleen met jou en onthoudt Siri vooral wat je nodig hebt en niet wie je bent. Dit zijn nog maar enkele van de tientallen privacyfeatures die zijn ingebouwd in elk product en elke dienst van Apple.
Apple is ervan overtuigd dat elke gebruiker inzicht moet hebben in hoe zijn of haar gegevens worden gebruikt en de tools om te bepalen wanneer en met wie deze gegevens worden gedeeld. In de eigenzinnige korte film ‘A Day in the Life of an Average Person’s Data’ mogen gebruikers een dagje meelopen met Nick Mohammed uit Ted Lasso (Apple TV+). Hij legt uit hoe slechte acteurs gegevens misbruiken en hoe Apple zich inzet om zijn persoonlijke gegevens te beschermen. 
“Bij Apple richten we ons op het ontwerpen van devices, features en diensten die gebruikers de controle geven over hun persoonlijke gegevens”, aldus Erik Neuenschwander, Director of User Privacy bij Apple. “De afgelopen jaren hebben we krachtige privacyregelaars in onze besturingssystemen geïntegreerd. Deze film en onze nieuwe Today at Apple-sessies zijn bedoeld om gebruikers te laten zien hoe ze gebruik kunnen maken van deze features, en om ze bewust te maken van het feit dat privacy centraal staat bij alles wat we doen.”
Door de inspanningen op het gebied van transparantie en beheer, en door de technologische innovaties die privacy beschermen, hebben Apple gebruikers meer keuze en meer controle over hun persoonlijke gegevens. Teams van Apple blijven zich hier iedere dag voor inzetten, en dus ook op de Dag van de Gegevensbescherming. Ga voor meer informatie over de privacyfeatures van Apple naar apple.com/nl/privacy.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Download alle afbeeldingen

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219