opent in nieuw venster
UPDATE 04 juni, 2023

Met AirPods wordt persoonlijke audio nooit meer hetzelfde

AirPods Pro (2e generatie).
Voor AirPods komen er nieuwe en verbeterde features die persoonlijke audio transformeren.
Dit najaar komen er krachtige nieuwe software-updates voor AirPods die persoonlijke audio transformeren. Dankzij ‘Adaptieve audio’, ‘Gepersonaliseerd volume’ en ‘Gespreksdetectie’ zijn AirPods Pro (2e generatie) straks in verschillende omgevingen en in gesprekken makkelijker te gebruiken. Daarnaast komen er voor alle modellen verbeterde features waarmee je voortaan nog soepeler tussen devices schakelt en telefoongesprekken voert.
Met hun toonaangevende prestaties en iconisch design hebben AirPods de wereld van persoonlijke audio voorgoed veranderd. AirPods Pro (2e generatie) boden een nieuwe manier om omgevingsgeluid te dempen, zodat gebruikers meer van hun audio konden genieten. De updates van dit najaar doen daar nog een schepje bovenop met Adaptieve audio, een nieuwe luistermodus die de transparantiemodus op een dynamische manier met actieve ruisonderdrukking combineert. Zo geniet je in iedere omgeving continu van optimaal geluid. Deze nieuwe luistermodus past zich naadloos aan het omgevingsgeluid aan, waar je ook bent en wat je gedurende de dag ook doet.
‘Adaptieve audio’ is een nieuwe luistermodus op AirPods Pro (2e generatie) die transparantiemodus op een dynamische manier met actieve ruisonderdrukking combineert.
Om persoonlijke audio te blijven verbeteren, maakt Gepersonaliseerd volume gebruik van machinelearning om meer te weten te komen over omgevingsomstandigheden en luistervoorkeuren. Op die manier wordt de media-ervaring automatisch gefinetuned.
Wil je praten met mensen om je heen terwijl je je AirPods Pro (2e generatie) in hebt? Zodra je begint te praten, verlaagt Gespreksdetectie automatisch het volume. De stemmen van de mensen voor je worden dan versterkt, terwijl het achtergrondgeluid wordt gedempt.
Bovendien wordt het straks nog makkelijker om verschillende Apple devices te gebruiken, dankzij nieuwe updates voor automatisch schakelen. De verbinding met Apple devices komt dan sneller en betrouwbaarder tot stand, waardoor je makkelijker overstapt van je favoriete podcast op je iPhone naar een videovergadering op je Mac.
Voor telefoongesprekken zijn AirPods voortaan nog makkelijker te gebruiken dankzij een nieuwe feature om de microfoon aan of uit te zetten op AirPods Pro (1e en 2e generatie), AirPods (3e generatie) en AirPods Max. Door op de steel te drukken (of op de Digital Crown op AirPods Max) zorg je dan dat anderen je niet meer horen. Multitasken gaat dus nog makkelijker.
Een close-up van de bediening om de microfoon uit te zetten op AirPods Pro.
Gebruikers kunnen tijdens telefoongesprekken makkelijk de microfoon aan- of uitzetten door op de steel van AirPods Pro of AirPods te drukken, of op de Digital Crown van AirPods Max.
De AirPods-bèta voor ontwikkelaars is vanaf vandaag beschikbaar voor leden van het Apple Developer Program. Ga voor meer informatie naar developer.apple.com. De nieuwe AirPods-features komen dit najaar beschikbaar als onderdeel van een gratis firmware-update.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219