opent in nieuw venster
UPDATE 13 juni, 2023

De nieuwe 15‑inch MacBook Air, Mac Studio en Mac Pro zijn nu verkrijgbaar

De nieuwe 15‑inch MacBook Pro arriveert net op tijd voor het nieuwe schooljaar – bij Apple Retail kunnen studenten gebruikmaken van onderwijskorting en een Apple Gift Card krijgen van € 150
De nieuwe 15‑inch MacBook Air, Mac Pro en Mac Studio.
Vanaf vandaag zijn de nieuwe 15‑inch MacBook Air, Mac Studio en Mac Pro met Apple silicon verkrijgbaar.
De nieuwe 15-inch MacBook Air, Mac Studio en Mac Pro met Apple silicon zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De nieuwe MacBook Air is de beste 15‑inch laptop ter wereld, met een groot 15,3‑inch Liquid Retina-display, de kracht van M2, en een batterij die de hele dag meegaat in een dun en licht design zonder ventilatoren. Met M2 Max en de nieuwe M2 Ultra is Mac Studio de ultieme krachtpatser in een compact design. De nieuwe Mac Pro combineert de ongelofelijk krachtige M2 Ultra met de mogelijkheid tot PCIe-uitbreidingen. Nu zijn alle Macs voorzien van Apple silicon. Voor mensen die een Mac met Intel-chip hebben, is iedere Mac nu een enorme upgrade. En voor mensen met een pc is dit hét moment om over te stappen op een Mac.

Nieuwe MacBook Air, de beste 15‑inch laptop ter wereld

Met een groot 15,3‑inch Liquid Retina-display, de ongelofelijke kracht van M2, tot 18 uur batterijduur1 en een geruisloos design zonder ventilatoren is de nieuwe MacBook Air de beste (en dunste) 15‑inch laptop ter wereld. Hij is tot 12x sneller dan de snelste MacBook Air met Intel-chip.2 Daarnaast is hij voorzien van zes speakers voor indrukwekkende ruimtelijke audio, een 1080p FaceTime HD-camera en de kracht en het gemak van macOS. Bovendien kun je ’m opladen met MagSafe. Hij is verkrijgbaar in vier schitterende uitvoeringen: middernacht, sterrenlicht, spacegrijs en zilver. De 13‑inch MacBook Air met M2, ’s werelds best verkopende laptop, is ook nog verkrijgbaar en nu nog voordeliger. De 15‑inch en de 13‑inch MacBook Air bieden voor iedereen een fantastische ervaring. Niet alleen voor mensen die upgraden, maar ook voor studenten en klanten die voor het eerst een Mac gebruiken.
Zijaanzicht van twee dunne 15‑inch MacBook Air-computers.
De 15‑inch MacBook Air is de beste 15‑inch laptop ter wereld en alleen mogelijk dankzij Apple silicon.

Mac Studio en Mac Pro, de krachtigste Macs ooit

De nieuwe Mac Studio met de M2 Max- en de nieuwe M2 Ultra-chip levert een enorme boost in prestaties. Ook biedt hij tal van verbindingsmogelijkheden in een opvallend compact design dat op elk bureau goed staat. Mac Studio bevat tot 192 GB aan centraal geheugen, 50 procent meer dan voorheen. Bovendien is hij tot 6x sneller dan de krachtigste 27‑inch iMac met een Intel-chip3 en tot 3x sneller dan Mac Studio van de vorige generatie met M1 Ultra.4 Met de nieuwe Mac Studio kan elke professional de ultieme studio bouwen.
Mac Pro is een combinatie van de ongekende prestaties van M2 Ultra, de krachtigste chip van Apple, en de veelzijdigheid van PCIe-uitbreiding. Ideaal als je te maken krijgt met workflows waar je al die power voor nodig hebt. De nieuwe Mac Pro is tot 3x sneller dan de Mac Pro van de vorige generatie met Intel-chip5 en bevat tot 192 GB aan centraal geheugen voor veeleisende workflows die voor andere systemen teveel zijn. Met de komst van Mac Pro met M2 Ultra zijn alle Macs nu voorzien van Apple silicon.

Meer korting voor studenten

Studenten kunnen het hele jaar door gebruikmaken van onderwijsprijzen voor de 15‑inch MacBook Air, vanaf € 1449. Exclusief bij Apple Retail, in Stores en online. Met het studentenaanbod van Apple krijgen studenten een Apple Gift Card van maximaal € 150, en tot 20 procent korting op AppleCare om hun nieuwe MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac mini, iPad Air of iPad Pro te beschermen. Daarbovenop krijgen ze drie maanden gratis Apple Music en Apple TV+, en betalen ze het studententarief van € 5,99 per maand nadat die drie maanden om zijn.
Het studentenaanbod van Apple is beschikbaar voor (aankomende) studenten in het hoger onderwijs en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het onderwijs op elk niveau.
Afbeelding van de Mac-modellen.
Studenten kunnen het hele jaar door gebruikmaken van onderwijsprijzen voor MacBook Air, MacBook Pro, iMac en Mac mini.

Apple Retail-services

In de Store, online en in de Apple Store-app staan Apple Specialists klaar om klanten te helpen bij het shoppen. 
 • Besparen op Mac: Met Apple Trade In kunnen Mac-gebruikers die willen upgraden tot € 1500 terugkrijgen voor hun huidige device en gebruiken voor de aankoop van een nieuwe.
 • Shop met een Specialist via Video: Ook voor Mac-aankopen kunnen klanten in de VS nu de live service op apple.com/be-nl/store gebruiken, zodat ze via een veilige verbinding hulp kunnen krijgen van een Apple Specialist. Klanten kunnen dan de nieuwste producten van Apple bekijken, nieuwe features ontdekken en te weten komen hoe ze op Mac kunnen besparen. Allemaal zonder hun huis te hoeven verlaten.
 • Snel en gratis bezorgen of ophalen: Klanten hebben keuze uit gratis bezorging of bezorging binnen twee uur door een koerier. Ophalen bij een Apple Store kan natuurlijk ook.
 • Persoonlijke configuratie: Apple Specialists staan klaar om klanten te helpen bij de configuratie. Zij zorgen dat gegevens veilig worden overgezet, zoeken nieuwe apps om productief of creatief mee te zijn en maken de Mac zelfs klaar voor school of het werk.
 • Today at Apple: Klanten kunnen deelnemen aan sessies om te leren hoe ze meer kunnen doen met hun Mac. Door voor een groep te reserveren, kunnen scholen en andere groepen altijd en op elke Apple Store-locatie meedoen.
Prijzen en verkrijgbaarheid
 • De nieuwe 15‑inch MacBook Air met M2, Mac Studio en Mac Pro zijn vanaf vandaag te bestellen op apple.com/be-nl/store en in de Apple Store-app. Vanaf dinsdag 13 juni worden ze bij klanten bezorgd en zijn ze bij Apple Stores en erkende Apple resellers te koop. Mac Pro moet bij aankoop worden geconfigureerd.
 • De 15‑inch MacBook Air met M2 is verkrijgbaar in middernacht, sterrenlicht, zilver en spacegrijs, met een prijs vanaf € 1599, of € 1449 met onderwijskorting. 
 • De 13‑inch MacBook Air met M2 is verkrijgbaar in middernacht, sterrenlicht, zilver en spacegrijs, met een prijs vanaf € 1299, of € 1199 met onderwijskorting.
 • De 13‑inch MacBook Air met M1 is verkrijgbaar in spacegrijs, goud en zilver, met een prijs vanaf € 1218,85, of € 1099 met onderwijskorting.
 • Mac Studio is verkrijgbaar vanaf € 2429, of € 2189 met onderwijskorting. Aanvullende maatwerkopties zijn te vinden op apple.com/be-nl/store.
 • Mac Pro is verkrijgbaar met een toren- of rackbehuizing. De torenvariant heeft een prijs vanaf € 8399, of € 7919 met onderwijskorting. De rack-variant van Mac Pro heeft een prijs vanaf € 9099, of € 8499 met onderwijskorting. Alle technische specificaties en configuratie-opties zijn te vinden op apple.com/benl/mac-pro.
 • Alle technische specificaties en informatie over Apple-accessoires, waaronder de nieuwe USB‑C-lichtnetadapter van 70 W van € 65, staat op apple.com/be-nl/shop/buy-mac.
 • Met Apple Trade In kun je je huidige computer inruilen voor korting op de aanschaf van een nieuwe Mac. Op apple.com/be-nl/shop/trade-in kun je opzoeken wat je device waard is.
 • Bij aankoop van een Mac bij Apple kun je kosteloos een Persoonlijke onlinesessie volgen bij een Apple Specialist. In bepaalde Apple Stores kun je je nieuwe aankoop laten configureren en hulp krijgen bij het overzetten van je gegevens. Ook kun je instructies krijgen om je nieuwe Mac helemaal naar wens in te stellen.
 • Met AppleCare+ voor Mac heb je recht op deskundige technische ondersteuning en extra hardwaredekking van Apple, inclusief een onbeperkt aantal schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, elk met een eigen risico.
Deel artikel

Media

 • Tekst van dit artikel

 • Afbeeldingen in dit artikel

 1. Batterijduur is afhankelijk van device-instellingen, gebruik en andere factoren. Feitelijke resultaten kunnen afwijken.
 2. Vergeleken met de vorige MacBook Air met een 1,2‑GHz quad‑core Intel Core i7-processor, Intel Iris Plus Graphics, 16 GB RAM en een SSD van 2 TB.
 3. Vergeleken met de vorige 27‑inch iMac met een 3,6‑GHz 10‑core Intel Core i9-processor, Radeon Pro 5700 XT Graphics met 16 GB GDDR6, 128 GB RAM en een SSD van 8 TB.
 4. Vergeleken met de vorige Mac Studio met Apple M1 Ultra, een 20‑core CPU, een 64‑core GPU, 128 GB RAM en een SSD van 8 TB.
 5. Vergeleken met de vorige Mac Pro met een 2,5‑GHz 28‑core Intel Xeon W-processor, Radeon Pro W6900 Graphics met 32 GB GDDR6 en Afterburner, 384 GB RAM en een SSD van 4 TB.

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219