opent in nieuw venster
UPDATE 04 januari, 2024

Apple Arcade luidt het nieuwe jaar in met Tamagotchi Adventure Kingdom, Cornsweeper en Blackjack by MobilityWare+, naast meer dan 20 content-updates

Elke maand komen er nieuwe games bij, met BEAST: Bio Exo Arena Suit Team en Words in Progress vanaf 1 februari
Een collage van de symbolen van Tamagotchi Adventure Kingdom, Cornsweeper en Blackjack by MobilityWare+, BEAST: Bio Exo Arena Suit Team, Words in Progress en Summer Pop+.
Ook dit jaar is Apple Arcade de beste plek om ononderbroken te gamen, te beginnen met drie nieuwe titels en deze maand meer dan 20 grote updates van populaire games. Vanaf vandaag kun je genieten van een episch, hartverwarmend en nostalgisch avontuur in Tamagotchi Adventure Kingdom; je laten meeslepen door Cornsweeper, een rustgevende heruitvinding van het populaire puzzelspel Mijnenveger; of alles inzetten in Blackjack by MobilityWare+.
Ook kun je je vanaf 1 februari opmaken voor een kosmisch avontuur in BEAST: Bio Exo Arena Suit Team, een unieke online actiegame met dierenhelden in een mechanisch pantser; en je uitleven met Words in Progress, een intrigerende nieuwe puzzelgame.
Naast deze nieuwe games zijn er deze maand splinternieuwe updates van populaire titels op komst. De in 2023 met een App Store Award bekroonde game Hello Kitty Island Adventure luidt op 19 januari het Jaar van de Draak in met de ‘Luck & Lanterns Celebration’. Een draak komt over Friendship Island vliegen die kostbare drakenparels laat vallen. Deze parels brengen geluk. Door ze tijdens het event te verzamelen, kun je mooie prijzen winnen.
Een afbeelding van de ‘Luck & Lanterns Celebration’ in Hello Kitty Island Adventure op een Mac.
Op 12 januari krijgt Crayola Create and Play+ een make-over met een winterthema, waarmee je de activiteit ‘Rainbow Rush’ nu tijdelijk een winterse uitstraling kunt geven. Ook gaat de jaarlijkse ‘Creativity Week’ van Crayola van start, waarin de creativiteit van kinderen in het leerproces centraal staat. En in Jetpack Joyride 2 kun je achter het stuur kruipen van het nieuwe Hamster Ball-voertuig, jezelf camoufleren met de Camouflage-skin en een spetterende indruk maken met de Water-jetpack.
Cut the Rope 3, Snake.io+, Puzzle & Dragons Story, Cityscapes: Sim Builder, stitch., WHAT THE CAR?, Samba de Amigo: Party-To-Go en vele andere titels krijgen deze maand bovendien spannende nieuwe updates. Houd ook het gedeelte ‘Recent bijgewerkt’ van Apple Arcade in de gaten, want daar zie je of er een update is uitgekomen van je favoriete game.
De volgende games verschijnen vandaag:

Tamagotchi Adventure Kingdom (Bandai Namco)

Voor de avonturiers onder ons is er nu een nieuw verhaal te beleven over de meest geliefde virtuele vriendjes aller tijden. Ga op een hartverwarmende reis in Tamagotchi Adventure Kingdom met de schattige held Mametchi. Nadat een mysterieuze inslag de Tamagotchi-planeet op zijn grondvesten heeft doen schudden, is het aan jou om de orde te herstellen. Het koninkrijk vormt een uitgebreid canvas vol met interessante landschappen en bijna 300 schattige Tamagotchi-personages, waar je een gezellig kamp kunt opzetten in de wildernis. Met regelmatige updates genieten spelers van alle leeftijden met deze game van een hartverwarmend verhaal vol verrassingen.
Een afbeelding van Tamagotchi Adventure Kingdom op Apple TV.

Cornsweeper (wbuttr)

Cornsweeper is een rustgevende heruitvinding van het populaire puzzelspel Mijnenveger, van de Jamaicaanse ontwikkelaar wbuttr. In deze meditatieve game is het de bedoeling dat je popcorn laat poppen en explosies voorkomt, terwijl je luistert naar een rustgevende lo-fi-soundtrack met reggae-invloeden. De game is sterk beïnvloed door de cultuur van Jamaica en bevat een taaloptie voor het plaatselijke dialect Patois.
Een afbeelding van Cornsweeper op een iPad Pro.

Blackjack by MobilityWare+ (MobilityWare)

In ‘Blackjack by MobilityWare+’ kun je je verdiepen in het klassieke spel en de fijne kneepjes onder de knie krijgen. Kijk verder dan de standaard keuzes ‘Hit’ of ‘Stand’ en maak gebruik van opties als ‘Split’ en ‘Double Down’. Terwijl je naar iconische plaatsen als Londen en Barcelona reist kies je zelf aan welke tafel je wilt zitten, elk met een eigen unieke sfeer. Ondertussen kom je steeds hoger op de ranglijsten en verbeter je je skills. Speciale features maken alles nog spannender, zoals het progressiesysteem waarmee je leuke titels verdient en nieuwe tafels vrijspeelt.
Een afbeelding van Blackjack by Mobilityware+ op een iPhone 15 Pro.
De volgende games verschijnen op 1 februari:

BEAST: Bio Exo Arena Suit Team (Oh BiBi)

Deze online actiegame met unieke helden en dynamische gameplay neemt je mee op een kosmisch avontuur in een meeslepend scifi-universum. Dit universum komt tot leven met gestileerde graphics en schitterende animaties. De game draait om dierenhelden die een mechanisch pantser besturen, genaamd BEASTs. Door middel van de toegankelijke gameplay kun je het beest in je loslaten door te switchen tussen de wendbare PET-modus en de krachtige BEAST-modus, elk met unieke mogelijkheden en wapens. De game bevat een reeks helden die stuk voor stuk van het scherm spatten, zoals de slimme kat Clyde, de scherpschutter-uil Nyx, het wilde zwijn Rusty en de excentrieke eenhoorn GG Nova. Alleen of met je familie en vrienden kun je in spannende spelvarianten duiken als Payload, Crystal Rush en Free for All, met unieke twists en diepgang.
Een afbeelding van BEAST: Bio Exo Arena Suit Team op een MacBook Pro.

Words in Progress (Gamious)

Words in Progress begint met zeven letters die verticaal op het scherm staan. Het is dan aan de spelers om van deze letters woorden te maken. Wanneer een letter wordt weggehaald, wordt die vervangen door een letter uit de stapel van de speler. Door verschillende challenges te doen, voorkom je dat de stapel op raakt en het spel eindigt. Met drie spelmodi (Endless, Practice en MultiPlayer), een strak design en een lange leercurve is Words in Progress een uniek woordspel voor alle leeftijden.
Een afbeelding van Words in Progress op een iPhone 15 Pro.
Prijzen en verkrijgbaarheid
  • Apple Arcade is verkrijgbaar voor € 6,99 per maand, met een gratis proefperiode van een maand. Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Mac of Apple TV kopen, krijgen gratis een abonnement van 3 maanden op Apple Arcade.1
  • Apple Arcade is onderdeel van de maandelijkse Apple One-abonnementen Individueel (€ 19,95) en Gezin (€ 25,95), met een gratis proefperiode van een maand.2
  • Arcade Originals kun je spelen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Iconen uit de App Store kun je spelen op iPhone en iPad.
  • Met één abonnement op Apple Arcade hebben maximaal zes gezinsleden onbeperkt toegang tot alle games in de catalogus.
  • De beschikbaarheid van de meer dan 200 games op devices is afhankelijk van de compatibiliteit van de hardware en software. Sommige content is niet in alle regio’s beschikbaar.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

  1. Deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe abonnees. Eén abonnement per ‘Delen met gezin’‑groep. Aanbod geldig tot 3 maanden na activering van een in aanmerking komend device. Het abonnement wordt automatisch verlengd totdat het wordt opgezegd. Er zijn beperkingen en andere voorwaarden van toepassing.
  2. De gratis proefperiode van Apple One geldt alleen voor de services die je niet al gebruikt, of je nu in de proefperiode van die services zit of er al een abonnement op hebt. Na afloop van de proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd totdat het wordt opgezegd. Er zijn beperkingen en andere voorwaarden van toepassing.

Contactpersonen voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219