In alles een 10.

Compleet vernieuwde apps voor meer informatie in één oogopslag. Verbeterde trainingsdata, weergaven en ervaringen voor fietsers. En meer inzicht in mentale gezondheid en bijziendheid. Dit is de belangrijkste update sinds de introductie van Apple Watch.

Ontdek het zelf

Nog handiger, nog krachtiger

Apps die geen hoekje onbenut laten.

Een compleet nieuwe look voor je favoriete apps

Vrijwel alle apps zijn helemaal opnieuw uitgedacht en maken nu optimaal gebruik van het hele display. Zo kun jij meer zien en meer doen. En sneller dan ooit.

Slimme stapel houdt je op de hoogte

Alle informatie die je nodig hebt, wanneer je wilt, vanaf elke wijzerplaat. Draai gewoon aan de Digital Crown om de slimme stapel met widgets in beeld te brengen.

Animatie van Apple Watch-wijzerplaat met daarop de feature Slimme stapel

Sneller naar het bedieningspaneel

Activeer het bedienings­paneel vanuit elke app met één druk op de knop aan de zijkant.

Wijzerplaten

Liefde is… Snoopy om je pols

Snoopy en Woodstock reageren op het weer en sporten zelfs met je mee.

Palet-wijzerplaat

Palet brengt de tijd in beeld met mooie kleuren in drie overlappende lagen die in de loop van de dag veranderen.

Fietsen

Bekijk trainings­gegevens van compatibele bluetooth-accessoires

Maak automatisch verbinding met Bluetooth-accessoires om gegevens als cadans, snelheid en vermogen aan je work‑out-weergave toe te voegen.

Weergave voor trainen op vermogen

Als je Apple Watch een vermogens­meter detecteert, wordt er automatisch een schatting gemaakt van je functionele drempel­vermogen. Dat is de hoogste intensiteit die je een uur lang kunt volhouden. Op basis daarvan worden je Vermogen­zones berekend. Daarmee zie je hoelang je tijdens je work‑out in elke zone traint, zodat je je prestaties kunt verbeteren.

Apple Watch-wijzerplaat met daarop een vermogensmeter, deel van de work-out-weergave met vermogenzones

Je fietsdata, geoptimaliseerd voor iPhone

Zodra je een fietswork-out start op je Apple Watch, verschijnt je training automatisch op je iPhone als een live-activiteit. Tik erop en je work-out wordt scherm­vullend. Zo kun je tijdens het trainen je meet­gegevens makkelijker zien.

Apple Watch en iPhone met live fietsdata

Wandelen

Extra weergaven in de Kompas‑app

Zie in 3D waar je geweest bent met een hoogte­weergave. Krijg een inschatting van waar je voor het laatst bereik had met speciale route­punten voor mobieledata­­verbinding. En blijf bereikbaar dankzij een routepunt dat aangeeft waar je een nood­oproep kunt doen.

Een afbeelding van een kompas met een routepunt voor een mobieledataverbinding en een routepunt voor een SOS-noodmelding

Trail-informatie

Zoek en bekijk handige informatie over wandel­paden in de VS, zoals de naam, de afstand, het hoogte­verschil en eventuele foto’s.

Een vooraanzicht van een Watch met de naam en lengte van een wandelroute

Topografische kaarten

Bekijk bergen, dalen, meren en rivieren in de VS, compleet met wandel­paden, contour­lijnen, hoogte­­­verschillen en beziens­waardigheden.

Een vooraanzicht van een Watch met wandelroutes, contourlijnen, hoogte-informatie en bezienswaardigheden

Hoogtemeldingen

Ontvang een melding wanneer je een bepaalde hoogte bereikt.

Mentale gezondheid

Emotioneel bewustzijn

Sta stil bij hoe je je voelt. Zo bouw je weerstand op en zit je beter in je vel.

Hou bij hoe je je voelt

Kies uit prachtige visuals om dagelijks je emoties en stemming bij te houden. Gebruik een wijzerplaat­functie of stel een melding in om je eraan te herinneren.

Inzicht in je mentale gezondheid

In de Gezondheid‑app op iPhone of iPad zie je of je gemoeds­toestand misschien verband houdt met aspecten van je levens­stijl. Denk hierbij aan je hoeveelheid daglicht, slaap, beweging en mindfulness.

Grafiek van gemoedstoestand en minuten beweging

Gemaakt om privé te blijven

Informatie over je mentale gezondheid blijft op je device. Als je je Apple Watch vergrendelt met een toegangs­code, zijn je gegevens ook nog eens versleuteld. En ze worden nooit gedeeld zonder jouw toestemming.

Visuele gezondheid

Het risico op bijziendheid verminderen

Een nieuw
licht
op bijziendheid.

Check hoeveel uur daglicht je hebt gehad

Bijziendheid ontstaat vaak al op jonge leeftijd. Maar je kunt het risico op bijziend­heid verkleinen door je kind aan te moedigen om overdag vaker naar buiten te gaan.1 De omgevings­licht­sensor van Apple Watch kan de hoeveelheid daglicht meten.

Een vooraanzicht van een Watch en een iPhone. Op een iPhone wordt weergegeven hoeveel tijd er in daglicht is doorgebracht

En nog heel veel meer.

API’s voor de Work‑out‑app.

De krachtigere bewegings­sensoren in Apple Watch Ultra-modellen, SE 2 en Series 8 en nieuwer kunnen snelle veranderingen van richting en snelheid detecteren. Zo kunnen app-ontwikkelaars nieuwe ervaringen bouwen voor bijvoorbeeld golf en tennis. Daarnaast kun je met populaire trainings­­platforms als TrainingPeaks je trainings­schema’s direct in de Work‑out‑app importeren.

Bedrijven.

Apple Watch biedt zakelijke klanten features om de productiviteit te verhogen, zoals handsfree communicatie en het beantwoorden van berichten onderweg. Met de introductie van watchOS 10 komen daar meer mogelijkheden bij, zoals mobile device management (MDM), het configureren van VPN’s en het implementeren van apps voor intern gebruik. Zo helpt Apple Watch het welzijn van werknemers te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de veiligheid te bewaken.

Offline kaarten.

In iOS 17 kun je een kaart op je iPhone downloaden, zodat je ook de weg vindt als je offline bent. Wanneer je iPhone aanstaat en binnen het bereik van je Apple Watch is, kun je op je Apple Watch routes uitstippelen en informatie­kaarten met praktische info bekijken.

NameDrop.

Deel heel eenvoudig je contact­gegevens met anderen. Tik op de functie ‘Mijn kaart’ en hou je Apple Watch dicht bij de Apple Watch van de andere persoon.2

Weergave van videoberichten en audiogesprekken.

Als iemand je via FaceTime een videobericht heeft gestuurd, kun je dat rechtstreeks op je Apple Watch bekijken. Groeps­gesprekken in FaceTime worden ook ondersteund.

Aanvullende herinneringen voor je medicatie.

Ook als je geen inname­schema hebt ingesteld voor je medicijnen, vitamines of supplementen, kun je jezelf eraan laten herinneren dat je ze moet nemen. En van zo’n herinnering kun je ook een kritieke waarschuwing maken.3

Compatibiliteit
van watchOS 10.

Zoek jouw Apple Watch-model

watchOS 10 vereist iPhone XS of nieuwer met iOS 17 of nieuwer en een van de volgende Apple Watch-modellen:

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Ultra 2

Niet alle features zijn beschikbaar op alle devices.

Ook developers zullen onder de indruk zijn van watchOS.

Lees meer over ontwikkelen voor watchOS