Waarom iPad

Dit is wat hij kan. En nog veel meer.

iPad is zo veelzijdig dat je er echt alle kanten mee op kunt. Of je nu aan een zakelijke opdracht werkt, creatief bezig bent of fanatiek zit te gamen, met iPad gaat het allemaal gemakkelijk en supervlot. Hier volgt een selectie van de ontelbare dingen die je met iPad kunt doen.

Fiets fluitend door de taaiste klussen.

Gebruik moeiteloos de krachtigste apps.

In veelzijdige apps die je al kent, zoals Adobe Photoshop en Microsoft Office, kun je nu ook met je vingers uit de voeten.

Batterij voor een hele dag.1

De hele dag onderweg. En de hele dag productief.

Gebruik meerdere apps tegelijk en switch heen en weer.

Multitasken op iPad is makkelijker en intuïtiever dan ooit. Werk naadloos in meerdere apps tegelijk. Hiervoor gebruik je ‘Slide Over’ of ‘Split View’. Je kunt zelfs content van de ene naar de andere app slepen, rechtstreeks op het display of met een trackpad. En op iPad Pro en iPad Air kun je met Stage Manager al je appvensters precies indelen zoals jij wilt.2

Wifi als die er is. Anders mobiel internet.

Dankzij mobiel internet ben je met je iPad altijd en overal verbonden. Dus ook als je niet in de buurt bent van wifi, hoef je niets te missen.3

Bewaar en deel alles met Bestanden.

Met de Bestanden-app heb je altijd toegang tot je bestanden, en kun je ze ook ordenen of delen. In deze app zie je wat er allemaal op je iPad, in iCloud of in andere cloudservices zoals Box staat. En sluit je een USB-stick of ander extern device aan, dan zie je ook de bestanden die daarop staan.

Schrijf het op. Annoteer het. En maak het onvergetelijk.

Maak je notities geweldig met Apple Pencil.

Of je nu aantekeningen maakt, een dagboek bijhoudt of brainstormt over een oplossing, met iPad leg je altijd je beste ideeën vast. Daarna kun je ze makkelijk delen, erop voortborduren en werkelijkheid laten worden.4

Teken perfecte vormen uit de losse pols.

Met Apple Pencil kun je met de hand vormen tekenen, en Vormherkenning maakt er vervolgens automatisch een perfecte versie van.

Onderteken documenten en pdf’s. En annoteer wat je wilt.

Vul een formulier in of onderteken een document direct op iPad, met je vinger of Apple Pencil, en verstuur het met een simpel tikje. Of maak een screenshot om te annoteren, zet wat notities op een foto, of breng wijzigingen aan in een document.

Voeg een snelle notitie toe waar je maar wilt.

Met ‘Snelle notitie’ kun je altijd gemakkelijk notities toevoegen en lezen, waar je ook mee bezig bent. Swipe gewoon met je vinger of Apple Pencil over het display en schrijf op wat je kwijt wilt, in welke app of welk venster je ook zit. Voeg eventueel links, markeringen, tags en vermeldingen toe voor extra context.

Het perfecte canvas
voor ieder project.

Maak je eigen meesterwerk met Apple Pencil.

Apple Pencil reageert razendsnel, is kantel- en drukgevoelig en tot op de pixel nauw­keurig. Daarmee is het de ultieme tool om een blanco pagina om te toveren tot een inspirerend meesterwerk.5

3D-design. Je hebt het zo in de vingers.

Op iPad komen zelfs de meest intensieve creatieve projecten tot leven. Gebruik je vingers om objecten te verplaatsen en aan te passen, en pak Apple Pencil erbij om iets te tekenen en de puntjes op de i te zetten. Bekijk het resultaat vervolgens met AR. Allemaal op één device.

Maak muziek of neem een podcast op.

Met de audio-apps op iPad kun je met het grootste gemak leren, oefenen, opnemen en creëren. Breng een album uit, begin een podcast of sluit een instrument aan op je iPad en jam erop los.

Breng je eigen geanimeerde karakters tot leven.

Teken personages met Apple Pencil en creëer nieuwe werelden in intuïtieve animatie-apps voor kunstenaars van elk kaliber.

iPad en Mac. Samen een creatief topteam.

Met SideCar kun je geheel draadloos het display van je Mac uitbreiden of synchroon weergeven op je iPad. Handig voor precisietaken of als je behoefte hebt aan een mooi tweede scherm. En met ‘Universele bediening’ werk je met één toetsen­bord en muis of trackpad op zowel je Mac als je iPad.

Pik een filmpje mee.
Zet iets leuks op.
Lees een klassieker.

Inclusief 3 maanden lang gratis Apple TV+.

Bij elke iPad krijg je een abonnement van 3 maanden op Apple TV+, met alom geprezen Apple Original-series en -films.6

Bekijk en stream al je favoriete content.

Kijk de nieuwste films en series of kijk je favorieten terug, allemaal op een indruk­wekkend display dat je altijd bij je hebt.

Geweldige speakers voor muziek, video en tv.

Luister tijdens het koken naar een podcast, zet je favoriete playlist op 10 of kijk onderweg naar je lievelingsfilm.

Lees een klassieker of de nieuwste bestseller.

In de Boeken-app vind je al je favoriete auteurs, boeken en publicaties. iPad maakt lezen nog leuker.

Fotograferen. Scannen. Filmen. Allemaal met hetzelfde device.

Maak een foto of video en bewerk die meteen.

Maak de mooiste beelden en zet ze helemaal naar je hand in een van de ingebouwde apps of apps van derden. Op iPad is het bewerken, bekijken en delen van je foto’s en video’s heel eenvoudig.

Blijf verbonden.

Met FaceTime en andere apps voor video­gesprekken blijf je in contact met je vrienden, familie en collega’s. En met de camera aan de voorkant kun je ook prachtige selfies maken.

Er is zelfs een documenten­scanner ingebouwd.

Gebruik de camera aan de achterkant om een document te scannen en vervolgens te annoteren en te versturen. Allemaal vanaf hetzelfde device.

Het beste platform voor AR.

Dankzij de geavanceerde camera’s, bewegingssensoren en het grote display is iPad het ultieme device voor augmented reality. Leer, kijk en speel erop los in een omgeving waar je helemaal in opgaat.

Game alsof je niets te verliezen hebt.

App Store-games die er geweldig uitzien en fantastisch spelen.

Ontdek en speel duizenden games die speciaal zijn ontwikkeld voor iPad. Van snelle racegames tot puzzels, op iPad is er voor elk wat wils.

Sluit een gamecontroller aan.

Pair met een PlayStation- of Xbox-controller, en je iPad verandert in een fantastische gameconsole die je makkelijk met je meeneemt. Speel solo, of met je vrienden in multiplayer-modus.7

Ontdek een wereld aan games tijdens je gratis Apple Arcade-proefperiode.8

Er gaan honderden werelden voor je open. Geniet eindeloos en zonder reclame met Apple Arcade. Eén abonnement, nul reclame, alles wat je maar wilt spelen.

Beweeg en maak je games extra spannend.

Met de bewegingssensoren van iPad krijgen games een heel nieuwe dimensie. Zo wordt iPad een fantastische handheld waarmee je moeiteloos kunt duiken, racen en knallen.

Levenslang leren
leuk gemaakt.

Je klaslokaal kan overal en nergens zijn.

Neem je lessen mee voor onderweg en log in, waar je ook bent. Volg een lezing, werk aan een groepsproject en blijf overal in contact met collega’s en klasgenoten.

Leer iets nieuws. Of het nu koken is of Kantonees.

iPad is het ideale studiemaatje. Neem met een docent stapsgewijs de leerstof door of volg een snelcursus in je eigen tempo. Hoe je ook wilt leren, er is altijd een app voor.

Wat je ook wilt leren, het begint allemaal hier.

De App Store bevat een brede waaier aan onderwijs-apps waar kinderen ook buiten de klas mee aan de slag kunnen. En met Schermtijd heb je volledige controle over de tijd die jij en je kinderen besteden in apps en op websites.

Ontwikkel je programmeer-skills.

In Swift Playgrounds kun je op een leuke manier experimenteren met Swift, de krachtige programmeer­taal van Apple. Leer pro­gram­meren, bouw echte apps met SwiftUI en zie je ideeën tot leven komen in de App Store.

Open een compleet nieuwe wereld met AR.

Verbreed je horizon met onderwijs-apps in AR. Ontrafel de mysteries van het menselijk lichaam of richt je iPad omhoog om de sterrenbeelden te zien.

Daar is een app voor.

Alle apps in de App Store profiteren van de kracht en veelzijdigheid van iPad. En de redacteurs van de App Store maken selecties en doen aanbevelingen voor de beste apps ter wereld om dingen mee te maken, te spelen, te leren en te werken.

Ontdek apps voor iPad in de App Store

iPadOS 17

Nog veelzijdiger. Nog meer van jou.

Meer informatie

Privacy

Bij het ontwerp van Apple producten staat veiligheid voorop. Je privacy is dus goed beschermd, en jij houdt de controle over je eigen gegevens.

Lees meer over ons privacybeleid

Toegankelijk­heid

Technologie is pas echt krachtig als iedereen die kan gebruiken. Daarom heeft iPad toegankelijkheids­­features voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zien, horen, bewegen of leren.

Ontdek alle toegankelijkheids­features

Milieu

Apple is CO₂‑neutraal. En tegen 2030 zijn al onze producten dat ook. Ons uiteindelijke doel is om voor al onze producten en verpakkingen 100% gerecycleerde en hernieuwbare materialen te gebruiken, en alles met schone energie te produceren, zonder CO₂‑voetafdruk.

Lees meer over Apple en het milieu