Mac Pro

Getransformeerd door Apple silicon.

Nu standaard met duizeling­­wekkende prestaties.

De nieuwe Mac Pro is een grensverleggende combinatie van de prestaties van Apple silicon en uitbreiding via PCIe voor specifieke workflows. En elke configuratie is uitgerust met de weergaloze nieuwe M2 Ultra, onze krachtigste en veelzijdigste chip ooit.

Bekijk Mac Pro in AR

Bekijk het event op onze Amerikaanse website
M2 Ultra

Prestaties

Wat. Een. Chip.

Dankzij M2 Ultra bevat elke Mac Pro nu onze krachtigste CPU. De bijbehorende GPU blijft de concurrentie ver voor met een riante hoeveelheid centraal geheugen. En dankzij zeven ingebouwde Afterburner-kaarten levert de media engine topprestaties. Zo vlieg je door de taaiste klussen.

24‑core CPU is tot 1,8x sneller dan een
Mac Pro met een 28‑core Intel‑chip1
Tot 76‑core GPU met tot 3,4x snellere grafische prestaties2
800 GB/s geheugen­bandbreedte
Tot 192 GB centraal geheugen
Tot 22 streams 8K ProRes-video afspelen3
Ondersteunt tot8 displays

Pro-apps

Duizenden pro-apps, geoptimaliseerd voor Apple silicon.

Omdat macOS zich automatisch aanpast aan Apple silicon, geeft M2 Ultra de apps op Mac Pro een enorme boost in snelheid en functionaliteit. En er zijn duizenden apps specifiek ontwikkeld om het maximale uit Apple silicon te halen. Effecten renderen, scènes in 8K samenstellen, gigantische datasets analyseren: wat je ook wilt doen, je favoriete apps werken ongekend snel en soepel.

Uitbreiding

Vergroot je mogelijk­heden.

Voor het eerst combineert Apple de baan­brekende prestaties van Apple silicon met de uitbreidings­mogelijk­heden van PCI. De nieuwe Mac Pro heeft zeven uitbreidings­sleuven. Zes daarvan zijn PCIe‑sleuven van de vierde generatie, en dat levert twee keer zoveel band­breedte op voor in- en output van audio en video, netwerk­voorzieningen en opslag­kaarten. Zo halen de nieuwste SSD-kaarten van dit type een snelheid van maar liefst 26 GB/s.12

PCIe van de 4e gen. met tot 2x zoveel bandbreedte
7 PCIe-sleuven13
Tot 300 W extra vermogen
Eén PCIe-sleuf x4 van de
derde generatie
Apple I/O-kaart
Vier PCIe-sleuven x8
van de
vierde generatie
Twee van enkele hoogte
Twee van dubbele hoogte
Twee PCIe-sleuven x16
van de
vierde generatie
Dubbele hoogte

Ontworpen voor ventilatie.

De aluminium behuizing is licht maar uitermate solide, en eenvoudig te verwijderen zodat je overal makkelijk bij kunt. Het vernuftige ontwerp zorgt voor optimale ventilatie.

Kaarten blijven koel.

Het zo goed als geruisloze thermische systeem houdt PCI-kaarten en andere interne componenten koel, hoe hard je Mac Pro ook voor je werkt.

Razendsnelle aansluitingen

Bomvol high-performance I/O.

Mac Pro heeft nu acht Thunderbolt-poorten voor nog meer aansluit­mogelijk­heden. De twee HDMI-poorten zijn goed voor een bandbreedte tot wel 48 Gb/s, en dat maakt een resolutie mogelijk tot 8K en een refresh-rate tot 240 Hz. Voor draad­loze verbindingen worden Wifi 6E14 en Bluetooth 5.3 ondersteund.

Achterkant
  • 6x Thunderbolt 4
  • 2x 10‑Gb Ethernet
  • 1x mini‑jack-aansluiting
  • 2x USB‑A
  • 2x HDMI
Bovenkant
  • 2x Thunderbolt 4

Rack-configuratie

Makkelijk inzetbaar.

Mac Pro is ook verkrijgbaar in een rack-configuratie voor werkruimtes waar dit handiger is, met dezelfde prestaties als de toren­configuratie. De rack-configuratie is voorzien van een 3D-gatenpatroon voor optimale ventilatie, en een roestvrijstalen rail in plaats van voetjes of optionele wieltjes.

Design

Nieuw brein. Ingenieus design.

Mac Pro is volledig getransformeerd door M2 Ultra. Wat blijft, is het schitterende roestvrijstalen frame met verwijderbare aluminium behuizing en een geavanceerd thermisch systeem. Buitengewoon solide en stabiel, of je hem nu naar een andere plek rolt, in een rack zet of opnieuw configureert. En dankzij de efficiëntie van Apple silicon is de nieuwe Mac Pro nog koeler en stiller als je veel van ’m vraagt. Handig, als je er vlak naast werkt.

Verkrijgbaar met wieltjes.

Als je je Mac Pro op wieltjes zet, rol je hem zo van de ene studio naar de andere.

Roestvrijstalen grepen.

De stevige grepen hebben afgeronde hoeken en liggen comfortabel in de hand. Doordat ze onderdeel zijn van het frame, is je Mac Pro solide en stabiel wanneer je ’m optilt of verplaatst.

Pro Display XDR

Power. Vol in beeld.

Het is niet toevallig dat Mac Pro en Pro Display XDR perfect bij elkaar passen. Samen vormen ze het ultieme werk­station. Met het 32‑inch 6K Retina-display, de contrast­verhouding van 1.000.000:1, een maximum­helderheid van 1600 nits15 en professionele referentie­modi is Pro Display XDR een enorme stap vooruit voor professionele workflows.

Lees meer over Pro Display XDR

Touch ID

Met Touch ID.

Bij Mac Pro worden de nieuwste Magic-accessoires meegeleverd. Daarnaast wordt nu ook Touch ID ondersteund voor snelle en veilige authenticatie bij inloggen en betalen.

Bekijk Mac Pro op je werkplek in AR.

Open deze pagina in Safari op je iPhone of iPad.

Bekijk in AR

Ontworpen met de planeet in gedachten.

Gerecycleerde materialen. Milieuvriendelijke verpakking. Energiezuiniger dan ooit. Mac Pro is zo gemaakt dat de invloed op het milieu tot een minimum beperkt wordt.

Lees meer over Apple en het milieu