Pro Display XDR Je moet het zien om het te geloven.

Je moet het zien om het te geloven.

Het eerste 32‑inch Retina 6K-display ooit. Helderheid tot 1600 nits. Een formidabele contrast­verhouding van 1.000.000:1 en een superbrede kijkhoek. Meer dan een miljard kleuren met een uitzonderlijke nauwkeurigheid. En een dynamisch bereik dat professionals ongekende mogelijk­heden biedt. Nieuw: Pro Display XDR van Apple, het beste professionele display ter wereld.

XDR. Extreem dynamisch bereik.

De grootste uitdaging bij displays is het nabootsen van het contrast dat je ogen zien tussen licht en donker. In dit kader kwam High Dynamic Range (HDR) tot stand. Dankzij zijn revolutionaire technologie voor achtergrond­verlichting tilt Pro Display XDR helderheid, contrast en kleuren naar een hoger plan. Dit gaat veel verder dan HDR. Dit is Extreme Dynamic Range (XDR).

Opeens werd alles helder.

Een gemiddeld display heeft een constante helderheid van zo’n 350 nits. Bij sommige profes­sionele displays ligt dit wat hoger, maar die kunnen dat niveau maar kort vasthouden. Pro Display XDR produceert maar liefst 1000 nits aan onbeperkte en constante helderheid, met een piek van 1600 nits, en is daarmee de top in de branche.1 Daardoor kun je genieten van extreme en langdurige helderheid, zonder ooit je scherm te hoeven dimmen. In combinatie met efficiënte achter­grond­verlichting levert dit een uitstekend contrast op tussen het lichtste licht en het zwartste zwart. Met als resultaat een ongelofelijke contrast­verhouding van 1.000.000:1 en schitterende levensechte XDR‑beelden.

Onbeperkte en constante helderheid van1000 nits
Een piek in helderheid van1600 nits
Een contrast­verhouding van1.000.000:1

Laat je ware kleuren zien.

Met Pro Display XDR zie je pas echt hoe je werk eruitziet. De brede kleur­weer­gave (P3) zorgt voor een kleurenpalet waarmee je de spetterendste beelden maakt. Dankzij de 10‑bits kleuren produceert Pro Display XDR meer dan een miljard kleuren met een extreme nauw­keurigheid. En dankzij de ultramoderne kalibratie en een slim algoritme kun je genieten van kleuren van de beste kwaliteit.

10‑bits kleurdiepte
P3 brede kleur­weer­gave

Led in een heel nieuw licht.

Voor levensechte beelden heb je extreem lichte vlakken direct naast extreem donkere vlakken nodig. Zonder nauw­keurige achter­grond­verlichting kan dit ertoe leiden dat het licht doorstraalt naar het donkere vlak. Dit wordt ook wel ‘blooming’ genoemd. Met behulp van geavanceerde ledtechnologie, lichtrichting en slimme beeld­verwerking is Pro Display XDR in staat om dit effect flink te beperken.

Superbrede kijkhoek.

Als je met meerdere mensen op één scherm samenwerkt, is het belangrijk dat iedereen hetzelfde ziet. Hoewel de meeste profes­sionele desktopschermen beweren een brede kijkhoek te hebben, zie je in de praktijk alleen de juiste kleuren en beeld­kwaliteit als je recht voor het scherm zit. Pro Display XDR beschikt over een ongeëvenaarde polarisatietechnologie die je een extreem brede kijkhoek geeft, met overal uitzonderlijk goede kleur en contrast.

Tot 25x beter contrast vanaf de zijkant dan een gewone lcd

Glas met nanotextuur.

Minder reflectie dankzij lichtverstrooiing.

Minder reflectie.
En zelfs nog minder reflectie.

Elk Pro Display XDR-scherm is ontworpen voor zo min mogelijk reflectie. En voor omgevingen met nog lastiger licht is er een innovatieve matte optie met glas met nanotextuur. Op de meeste matte displays is een coating aangebracht waarmee het licht wordt verstrooid. Maar zulke coatings zorgen ook voor een verminderd contrast en leggen een glinsterende waas over het scherm. De nanotextuur op Pro Display XDR is op nanoniveau in het glas gekerfd, waardoor de beeld­kwaliteit behouden blijft en het licht toch verstrooid kan worden. Met de minimaalste reflectie als resultaat.

Volgt je workflow.

Professionals stellen hoge eisen aan hun display. Maar niet iedereen heeft dezelfde behoeften. Resolutie, referentiemodi en betrouwbare kalibratie: Pro Display XDR heeft alles wat je in het moderne werkende leven nodig hebt, en maakt elke productie een stuk efficiënter. Hij is niet alleen gemaakt voor profes­sionele workflows. Hij geeft ze een nieuwe dimensie.

4K

5K

6K

Retina 6K. Verruim je blik.

Een hogere resolutie gaat verder dan een betere beeld­kwaliteit. Met het Retina 6K-display van Pro Display XDR heb je bijna 40 procent meer schermruimte dan met een 5K‑display. Waar de meeste displays maar ongeveer 150 pixels per inch (ppi) bereiken, heeft ons Retina‑display 218 ppi. Daarmee geniet je van haarscherpe en gedetailleerde beelden. Het enorme scherm is als een schilderdoek, waarop je gemakkelijk 4K‑content, je tools en nog veel meer kwijt kunt.

Retina 6K‑display met 218 ppi

Veel creatieven. Eén visie.

Professionele videoworkflows kennen allerlei unieke configuraties. Wat daar tot voor kort nog aan ontbrak, was de mogelijkheid om in de verschillende productiestadia hetzelfde beeld te zien. Met Pro Display XDR kun je nu gedurende het hele proces profiteren van dezelfde revolutionaire beeld­kwaliteit.

Op locatie.

Direct vanaf de allereerste shoot geeft Pro Display XDR je content ongelofelijk nauw­keurig weer.

Postproductie.

Beelden worden op elk punt van je workflow consistent weergegeven. Zo zit iedereen altijd op één lijn.

Referentiemodi.

Je kunt Pro Display XDR eenvoudig aanpassen aan de vereisten voor HDR, HD, SD‑video, digitale film en bredere toepassingen als fotografie, web­ontwikkeling, design en print. Je kiest gewoon een modus en het display bepaalt vanzelf de juiste instellingen voor kleurruimte, witpunt, gamma en helderheid. En binnenkort kun je ook zelf referentiemodi maken.

True Tone.

Je omgevings­licht kan van invloed zijn op de manier waarop je kleuren op een scherm ziet. Daarom gebruikt True Tone op Pro Display XDR een baanbrekend ontwerp met twee licht­sensoren: een aan de voorkant en een aan de achterkant. Zo is het display beter in staat om het omgevings­licht te beoordelen en kan het de kleur en intensiteit daar beter op aanpassen. Zo heb jij onder alle omstandigheden een juist beeld.

Professioneel gekalibreerd.

Pro Display XDR is ontworpen om de standaarden van creatieven te overtreffen. Elk display als geheel doorloopt onze ultramoderne kleur­kalibratie. Daarnaast worden alle 576 leds stuk voor stuk geconfigureerd en krijgen ze een uniek lichtprofiel. Vervolgens gebruikt een algoritme deze informatie om de lichtintensiteit voor elke led te bepalen, zodat ze samen het best mogelijke beeld produceren.

Een prachtig beeld vertelt nog niet het hele verhaal.

Hoe je er ook naar kijkt, Pro Display XDR is een lust voor het oog. Het scherm loopt door tot aan de rand, die slechts 9 mm breed is. Je werk staat dus altijd centraal. De aluminium behuizing is amper 2,5 cm dik en is voorzien van een innovatief, gewichts­besparend gatenpatroon dat zorgt voor een goede luchtstroom.

Meer lucht dan metaal.

Het gatenpatroon dat in het aluminium is gestanst, biedt allerlei voordelen. Het verdubbelt het oppervlak dat in contact staat met de lucht, wat zorgt voor een betere lucht­stroom en afvoer van hitte. Op die manier wordt Pro Display XDR geruisloos en snel gekoeld en kan het display zijn extreme helderheid eindeloos behouden. In het patroon zijn in- en uitlaten verwerkt die koele lucht binnenlaten en warme lucht van het systeem wegleiden. Zo wordt er nog minder warme lucht opnieuw aangetrokken.

Til je werk naar een hoger niveau. En kantel het.

Elk aspect van Pro Display XDR is ontworpen voor professionals. Pro Stand is daarop geen uitzondering. De hoogte aanpassen, kantelen, draaien: je kunt er alle kanten mee op. Hij zorgt voor voldoende stabiliteit, zonder veel plek in te nemen. En omdat je je scherm zowel in liggende als staande weergave kunt draaien, is hij ideaal voor elk soort werk.

Kies je eigen invalshoek.

Met Pro Stand voelt elke aanpassing aan je scherm vloeiend aan. Dankzij de precieze kanteling en 120 mm aan hoogteverstelling past Pro Display XDR zich aan alle omstandigheden aan. Zelfs als je de hoogte verandert, blijft de hoek van het display gelijk. Met Pro Stand heb je een display dat gewichtloos aanvoelt, zich moeiteloos verplaatst en altijd probleemloos op z’n plek blijft.

Draai of keer het zoals je wilt.

Pro Stand geeft je de vrijheid om te wisselen tussen staande en liggende weergave, wanneer je maar wilt. Je hoeft alleen de schuifknop te ontgrendelen en het display te draaien. Zo zie je meer van je werk zonder eindeloos te hoeven scrollen. Of je nu een ontwikkelaar, fotograaf of componist bent.

Losmaken. Verplaatsen. Vastmaken.

Als je je vrij tussen de set en de studio kunt bewegen, geeft je dat enorm veel mogelijkheden. De magnetische connector op Pro Stand is gemakkelijk los en vast te maken van de bijbehorende magneet op de achterkant van Pro Display XDR. De magneten sturen de koppeling, waarna automatisch geactiveerde klemmen de standaard en het display veilig aan elkaar bevestigen. Om het display weer los te maken, ontgrendel je gewoon de schuifknop.

VESA-montageadapter verkrijgbaar.

Professionals hebben vaak unieke montage­systemen voor hun displays. Je bevestigt de VESA-montageadapter in een paar seconden aan het display, dus monteren is makkelijker dan ooit.

Samen sterk.

Koppel Pro Display XDR met Mac Pro en creëer het ultieme professionele werk­station. Of sluit het aan op iedere andere Mac met Thunderbolt 3.2

Bekijk Pro Display XDR alvast op je werkplek met AR.

Open deze pagina op je iPhone of iPad om Pro Display XDR in AR te bekijken.

Bekijk in AR Bekijk in AR